nininakri verhuist

Kinderdagverblijf Nininakri is al 10 jaar gevestigd in De Lindendreef in Ravels en biedt intussen opvang aan 40 kindjes.

In september 2019 verhuist het kinderdagverblijf naar een leegstaande vleugel van Basisschool De Zonnewijzer aan de Grote Baan in Ravels.

10 geweldige jaren in de Lindendreef.

“We hebben tien geweldige jaren gehad in de Lindendreef”, zeggen eigenaars Nan Van den Bliek en Kurt Blockx. “We hebben er fantastische herinneringen gemaakt met ons team van jufkes en met de vele kindjes die bij ons geweest zijn tot ze klaar waren om naar school te gaan.”

Nan en Kurt merkten echter dat het niet altijd vanzelfsprekend was om een kinderdagverblijf met 40 kindjes te hebben in het midden van een woonwijk. “In de zomer spelen onze kindjes liefst buiten en dat brengt natuurlijk wel wat geluid met zich mee. Niet alle buren waren daar even blij mee. Een oplossing lag niet voor de hand, zeker niet omdat wij in onze drie kinderdagverblijven een echte buitenvisie hebben: hoe meer de kindjes buiten kunnen spelen, hoe liever we het hebben.”

Fijne gesprekken met de Zonnewijzer.

Uiteindelijk gingen Nan en Kurt op zoek naar een nieuwe locatie voor hun kinderdagverblijf. Dat was niet evident want er zijn wel wat vereisten aan verbonden: voldoende ruimte, parkeerplaats, groene omgeving, stedenbouwkundig in orde voor een kinderdagverblijf, …. “Na een hele zoektocht hadden we uiteindelijk een fijn gesprek met de mensen van basisschool De Zonnewijzer in Ravels. Zij hebben een vleugel met een vijftal klaslokalen die leegstaat en die we kunnen huren. Het is een mooie, groene omgeving waar onze kindjes volop kunnen experimenteren en ontdekken. Bovendien zal de ruimte dubbel zo groot zijn als wat we nu hebben, dus zowel onze jufkes als wijzelf kijken er enorm naar uit.”

Nieuwe troeven op nieuwe locatie.

Een troef van de nieuwe locatie, is de combinatie met een kleuter- en lagere school. Kindjes kunnen er als baby starten en kunnen als peuter al eens kennismaken met de schoolwerking. De nieuwe locatie biedt veel mogelijkheden voor een samenwerking met de kleuterschool van De Zonnewijzer. Het kinderdagverblijf en de school kunnen elkaars talenten binnen een groot team nog meer versterken, er kan worden samen gewerkt aan mooie projecten. “We willen samen werken aan een persoonlijke en warme omgeving waarin onze kinderen nog beter kunnen groeien.”

De oudste peuters kunnen al eens gaan kijken hoe het er in de eerste kleuterklas aan toe gaat. Dat maakt de overstap een pak kleiner. Uiteraard blijft de schoolkeuze helemaal vrij, doorgroeien naar een andere kleuterschool kan dus evengoed.

De verhuis naar de nieuwe locatie is gepland voor september 2019. “Er is nog wel veel werk aan de winkel voor we kunnen verhuizen. Het komende jaar zal voor ons heel nostalgisch worden. We vieren onze tiende verjaardag in de Lindendreef en het zal raar zijn om alles daar ‘voor de laatste keer’ te doen. Maar met z’n allen kijken we heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging!”

www.nininakri.eu

Tel: 0478 29 77 47

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren