20180329 Verhuis GBS DKW 0116

Kwart voor negen uur vanmorgen en de speelplaats van de gemeentelijke basisschool De Kleine Wereld gonst al van de bedrijvigheid…. nog meer dan anders zelfs…..

Meer dan 450 leerlingen zullen vandaag al de ludieke verhuis maken naar hun containerschool aan de voetbalvelden van KFC Flandria aan de Raaftuinen in Ravels.

 

Veilig begeleid....

Begeleid door de politie en voorop gegaan door de burgemeester Walter Luyten, schepen van onderwijs Carine Couwenberg en directeur Jan Hofkens vatten de leerlingen de tocht aan met bolderkarren en andere vervoermiddelen, want de verhuis is nog niet volledig rond en er moet geholpen worden.

Daarom zijn ook ouders en grootouders van de partij die mee willen helpen aan dit verhuismoment. Hoe groot de lange stoet uiteindelijk was weten we niet precies, maar er was in ieder geval een heleboel volk afgekomen op deze verhuis. Vanaf het volgende trimester, na de Paasvakantie zullen alle leerlingen voortaan naar de nieuwe containerschool komen, en dit voor de eerstvolgende 2 schooljaren. Daarom moet de verhuis ook goed voorbereid zijn en hebben de gemeentelijke technische diensten al vele uren gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

De wandeling duurde niet zo lang, een kleine kilometer konden de kleuters wel aan  en aan de nieuwe containerschool werden ze opgehouden door het mooie lint met de Belgische kleuren. Het was wel even wachten vooraleer de laatsten gearriveerd waren die al zingend de tocht hadden gemaakt.

20180329 Verhuis GBS DKW 0172

Opening Lagere School en Kleuterschool.

Daarna was het de beurt aan de directeur die als eerste het woord nam en graag speciaal zijn lerarenkorps wilde danken voor hun inzet. Samen met de vrijwilligers en de technische diensten hebben ze bergen werk verzet in de laatste weken om de verhuis tijdig rond te krijgen en er is nog veel werk voor de boeg in de Paasvakantie.

Nadien kwam schepen van onderwijs van Ravels Carine Couwenberg aan het woord om te vertellen hoe blij ze waren bij de gemeente dat ze op deze plaats de tijdelijke containerschool konden opzetten tijdens de bouw van de nieuwe school in het centrum.  Het is de rustige omgeving die nodig is om deze twee jaren te kunnen overbruggen en de  blauw-witte kleur van de containerschool is een perfect stimulans om in te studeren. Blauw omdat het de omgevingskleur is waarin je heel goed kan werken, terwijl wit symbool staat voor een nieuw begin. 

20180329 Verhuis GBS DKW 0218

Belgisch lint doorgeknipt door de burgemeester.

De burgemeester kreeg de eer om het lint door te knippen van de school waarna de kinderen en alle andere aanwezigen enthousiast en uit volle borst het schoollied mee mochten zingen.

Het openingsritueel werd nadien nogmaals dunnetjes over gedaan voor de kleuterschool die naast de lagere school gelegen is. De kleuters konden amper wachten op dit belangrijke moment want ze wilden hun nieuwe klasje gaan verkennen met hun  vriendjes en toonden graag hun ouders of grootouders waar ze hun eerste schooljaren zullen gaan doorbrengen.

 

1rawepo camera   Fotoreportage Verhuis GBS De Kleine Wereld  © RAWEPO | Joris C.

Hier kan u nog een hele reeks foto's bekijken van de verhuis, het knippen van het lint en de eerste verkenning van de nieuwe klassen door de leerlingen en de kleuters.....

20180329 Verhuis GBS DKW 0235

filmcamera Filmreportage  verhuis GBS De Kleine Wereld  © RAWEPO

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren