jc3

Dinsdagmorgen de dag na Weelde kermis, al enkele jaren de dag van de jongerencross in Ravels.

Alle kinderen kijken hier niet even reikhalzend naar uit, maar ze zijn er toch allemaal graag bij. 

 

Mistig begin.

Als we komen aanrijden rijden de maïsmastodonten nog rakelings langs ons….. geen goed idee om daar vandaag op de dag van de Jongerencross aan te beginnen dachten we nog. Misschien iets om volgend jaar even aan te denken…

Met bijna 1000 kinderen die af en aan rijden is een ongeval snel gebeurd.

jc2

Starten met het 2e leerjaar.

Alle leerjaren krijgen een bepaalde afstand voor de voeten geworpen die ze deels met de voorlopers moeten lopen. De voorlopers waren dit keer met meer dan voldoende en dat is maar goed ook want diegenen die de hele dag deze taak op zich nemen hebben ’s avonds tot 25 km in de benen zitten, zowaar gene kattepis…

Elk jaar verandert er wel ergens iets aan de startvolgorde en dit keer is het de beurt aan de leerlingen van het tweede leerjaar om in de dichte mist hun eerste loopwedstrijdjes af te werken.

Precies om 9:25 zetten de eerste lopers de wedstrijd in, we zien hen maar amper vertrekken door de dichte mist aan de overzijde en het zal zeker nog tot in de vroege voormiddag duren vooraleer de zon kan doorbreken. Tot zolang is het bibberen voor de talrijke toeschouwers die alweer zijn komen  opdagen voor dit grootste jeugd sportevenement van de gemeente.

Ondertussen zijn de logistieke helpers van het team van onze gemeentelijke sportfunctionaris Nick Heyns druk in de weer om alles rond te krijgen en houden ze de klassementen bij naarmate de wedstrijden vorderen. Even dreigt de animatie wat mis te lopen wanneer de draadloze microfoon er de brui aan geeft en speaker of zeg maar MC  (Master of Ceremony) Luc Pijpers even met zijn mond vol tanden staat. Gelukkig is er nog reserve materiaal en kunnen ze verder.

Af en toe komt er een snelle tussenstand die doet vermoeden dat de posities de hele dag wisselen maar uiteindelijk is het weer zoals met de voetbal …… en op het eind winnen de Duitsers ofwel on dit geval GBS De Kleine Wereld. De traditie en de wil om te winnen is bij de kinderen van De Kleine Wereld altijd iets fanatieker aanwezig dan ij de anderen. Het is daarom ook niet vreemd dat er ook net iets meer wisselbekers al definitief verhuisd zijn naar GBS De Kleine Wereld dan naar eender welke andere school.

Rawepo was alweer de hele dag aanwezig om te proberen de kampioenen, maar ook alle andere kinderen haarscherp op de foto te krijgen. Jammer genoeg lukt dat niet altijd want het zijn er ook telkens zoveel.

 

jc1

Resultaten Jongerencross

pdfUitslagen_jongerencross_2017.pdf

 

1rawepo camera     Fotoreportages Jongerencross 2017 © RAWEPO

Rawepo was alweer de hele dag aanwezig om te proberen de kampioenen, maar ook alle andere kinderen haarscherp op de foto te krijgen. Jammer genoeg lukt dat niet altijd want het zijn er ook telkens zoveel  .... we hebben in ieder geval ons best gedaan.

Deel 1 - © @J

Deel 2 - © @V

Deel 3  - © LJ

 jc4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren