3master kinderen 

Op woensdag 15 maart 2017 zijn enkele kinderen van het internaat de 3master te Beerse gaan wandelen met de honden van het dierenasiel te Weelde, en heel speciale dag voor de kinderen.
3master Beerse is een internaat voor buitengewoon onderwijs, waar een divers publiek aan kinderen en jongeren verblijft.
 
Wanneer de kinderen bezig zijn met de honden, zie je sommigen helemaal openbloeien. Het doel was om zowel de kinderen als de honden een fijne namiddag te laten beleven. In dat opzet zijn we alvast meer dan geslaagd.
 

Afbeelding2Afbeelding 13master basisonderwijs

De 3master – basisonderwijs is een school voor buitengewoon onderwijs met (semi-)internaat van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Onze voornaamste doelstelling is er mee voor te zorgen dat een leerling later een optimale plaats vindt in de maatschappij. Daartoe laten we de ontwikkelingskansen van de leerling maximaal tot ontplooiing komen met respect voor de leerling en zijn/haar omgeving.
 
GO! de 3master – basisonderwijs is er voor leerlingen van 2,5 tot 13 jaar die het gewoon basis- of secundair onderwijs niet kunnen volgen door een leer- of ontwikkelingsprobleem of een beperking (type basisaanbod, 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9). Alle leerlingen vinden hier een plek aan boord. Met een groot inlevingsvermogen en de wil om te zoeken naar oplossingen voor iedere leerling, bieden wij hen vaarroutes aan die passen bij hun individuele mogelijkheden en behoeftes. We bieden met andere woorden onderwijs op maat door rekening te houden met de specifieke noden van ieder individu.
Afbeelding3Het team van GO! de 3master begeleidt ook leerlingen met verhoogde onderwijsbehoeften die in een gewone basis- of secundaire school les volgen (GON). De leerling wordt dan enkele uren per week begeleid door een leerkracht of een paramedicus van GO! de 3master.
Sinds de uitrol van het M-decreet, beschikt onze school over een M-team (Waarborgregeling). De medewerkers van ons M-team zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen en begeleiden van leerkrachten, zorgcoördinatoren en schoolteams in functie van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. De focus ligt op gedifferentieerd en handelingsgericht werken.
Als school van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, staan wij voor een teamgerichte, integrale benadering van de leerling vanuit een neutrale invalshoek.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren