scholencross
Deze maand is Sportmaand in onze gemeente en daarom ook Scholencross.
Sinds jaar en dag richt de Sportraad Ravels deze wedstrijden in, gewoonlijk op de sportvelden van Unitas in Ravels Eel.
 

Lange sporttraditie

De scholencross begon heel erg klein, eerst op Baetenheide in Weelde waar het deelnemen nog op vrijwillige basis was, maar de laatste jaren is het quasi verplicht om mee te lopen voor alle kinderen op de Ravelse scholen. Nick Heyns, onze Ravelse Sportfunctionaris heeft er telkens zijn werk mee om logistiek en puntengewijs alles op de rit te krijgen maar ook gisteren slaagde hij en zijn team van de Sportraad er weer in om dit grootse evenement vlekkeloos te laten verlopen. Ook de voorlopers die de ganse dag de rijen kinderen in bedwang hielden en daarvoor kilometers op kop moesten lopen waren weer van de partij want zonder hen is deze hele organisatie ondenkbaar.
 
Scholencross 2016 medailles
 

Enorm veel supporters.

Het lijkt wel dat naast de verplichting om mee te lopen voor de kinderen zelf  ook alle ouders die vrij hebben, grootouders en alle beschikbare oom, tantes en ook plusmama’s en pluspapa’s present moeten zijn op de scholencross om zoveel mogelijk steun te kunnen genereren voor de school.
Elk jaar is er meer volk langs de voetbalvelden om hun lievelingen aan te moedige en naar onverwacht sterke prestaties te schreeuwen. Het wemelt dan ook van trotse ouders enz… langs de velden en  de meesten komen erg graag kijken naar dit bonte spektakel van jeugdige overmoed en daadkracht.
Elk podium dat per reeks de bekers krijgt overhandigd wordt dan ook telkens op luid applaus onthaald door de rest van hun school, maar ook achterblijvers worden steevast met handgeklap naar de soms amper haalbare finish begeleid.
Zelfs de stralende zon genoot mee van een sportieve dag. 
Vorig jaar werden nog vele reeksen totaal uitgeregend, dit jaar scheen de zon alsof har leven ervan afhing, ze had ook wat goed te maken na die belabberde prestatie van in 2015.
 
scholencross2016 front
 

GBS De Kleine Wereld weer te sterk.

GBS de Kleine Wereld is al jarenlang de te kloppen school en ook dit jaar konden ze de beker weer mee naar de Kerkstraat nemen. Onder daverend applaus namen ze de beker in ontvangst, vanop een afstandje keken de sportieve verliezers toch een beetje teleurgesteld toe hoe de Ravelse Gemeentelijke Basisschool alweer te sterk was.
 
Scholencross 2016 bottom
 

pdfVolledige uitslagen scholencross 20161.05 MB

Dat het elk jaar tot het laatste moment spannend blijft om de eindzege kan u nakijken in de volledige uitslagenlijst hierboven. De Kleine Wereld, De Klimop en De Verrekijker geven elkaar amper enkele banddikten toe, maar ook de andere scholen liggen niet zover achter als op deze diagrammen blijkt. Enkele klinkende overwinningen zouden hen ook in de top van de rangschikking kunnen brengen.... het is dus trainen geblazen voor volgend jaar.
 

1rawepo cameraFotoreportages © RAWEPO - 2.660 foto's

RAWEPO was weer voltallig aanwezig om alle kinderen op de foto te zetten, voorwaar geen sinecure met dit grote aantal deelnemers. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op enkele trouwe medewerkers die nooit de camera laten zakken. Veel dank zijn we verschuldigd aan Andreas Vermeeren / Luc Jansens / Patrick de Rijk / RAWEPO voor de mooie reportages van een uniek evenement. We hopen dat we indien nodig eens ook op uw gulle steun kunnen rekenen.
 
 

1e leerjaar (309)

2e leerjaar (317)

3e leerjaar (378)

4e leerjaar (394)

5e leerjaar (539)

6e leerjaar (498)

Podiumfoto’s (86)

Sfeerfoto’s (139)

 
scholencross voorlopers
 
 
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren