IMG 6359Nadat zondag de eerste kleuters al aarzelend de eerste tests kwamen doen van de nieuwe speeltuigen was vanmorgen de voltallige eerste kleuterklas present om de toespraak van de burgemeester bij te wonen.
De oortjes werden gespitst en er werd goed geluisterd naar de wijze woorden van de burgervader die zelf ook pas opa is geworden van een flinke kleinzoon. Omdat de kleinsten op een regulier speelpark met toestellen gewoonlijk letterlijk, maar ook figuurlijk door de mazen van het net vallen heeft de gemeente beslist om dit kleinschalige speeltuintje speciaal voor te behouden voor de allerkleinsten.

IMG 6371Vanaf heden is het open tot en met 15 september van ’s morgens vroeg tot het donker wordt, 7 op 7!

Het initiatief is van burgemeester Luyten zelf gekomen zoals hij ons vorige week vertelde: “ Vorig jaar was ik in Vlissingen op vakantie waar ik dit zelfde soort speeltuintje tegenkwam op een wandel- of fietstochtje, ben ik al vergeten maar soit… Als ik die peuters daar zag ravotten en plezier maken op deze tuigen werd ik helemaal enthousiast en werd het idee geboren om dit ook in onze gemeente te verwezenlijken. We beginnen nu kleinschalig maar hebben maandag al direct opdracht gegeven om een zandbak bij te plaatsen omdat gevreesd werd dat het nog niet voldoende zou zijn. En kijk, wat heeft het meeste succes? De zandbak !! Op 15 september wordt alles zorgvuldig ingepakt en naar de gemeentelijke  verhuisd tot volgend jaar. We zullen dan een evaluatie maken over dit eerste jaar en hoe het verder moet.”

Kristof Jacobs illustreerde nog even de achterliggende gedachte van de fabrikant van de toestellen met de QR code die je op één van de toestellen kan vinden. Via deze code kan je verschillende apps downloaden voor je tablets of smartphone. Dit zijn de zogenaamde Hans Christian Andersen play apps. De bekende sprookjesschrijver leende zijn naam aan de fabrikant om ondermeer een Lees Mee, Speel Mee, Zie het Woord en een Ren Mee spelletje te promoten van de firma KOMPAN.

Rawepo maakte gewoonte getrouw een korte fotoreportage van de eerste officiële ingebruikname van de speeltuin door de kleuters van  GBS de Verrekijker:
FOTOREPORTAGE OPENING SPEELTUINTJE

IMG 6377IMG 6378IMG 6379


Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren