Sinds enige maanden is men in het hartje van Weelde volop bezig met de nieuwbouw van een school die "De Verrekijker" zal heten. Het moderne en multifunctionele gebouw zal er vanaf het schooljaar 2014-2015 alle kleuters en leerlingen van de huidige lagere school kunnen onderbrengen, er is plaats voor 450 kinderen. De nieuwe gemeentelijke basisschool zal in totaal een dikke zeven miljoen euro kosten, bijna drie miljoen komt ten laste van de gemeente Ravels zelf. Om het werkvolk een hart onder de riem te steken komen regelmatig klasjes afgezakt naar de bouwwerf. Het is de bedoeling dat ze allemaal eens langskomen om een "gepersonaliseerde steen" te overhandigen, een bouwsteen die ze naar eigen believen mogen versieren. Gisteren kwamen de klasjes 6E en 3I op (werk-)bezoek.

Behalve achttien klaslokalen worden er achter het gemeentehuis nog enkele "losse" vaklokalen, polyvalente ruimtes, twee refters en een secretariaat voorzien. Van het complex zal ook gebruik gemaakt worden door de Academie voor Muziek en Woord de Noorderkempen. En met een zwembad en een sporthal als dichtste buren krijgen de leerlingen echt alles wat ze maar kunnen wensen.

Door de strenge en langdurige winter liepen de bouwvakkers al snel aan tegen een achterstand van zowat EEn maand, maar volgens de projectleiders is daarvan al een hele hap weggewerkt. Vandaag de dag loopt alles zeker naar wens. Ook de leerlingen hopen intussen dat alles voorspoedig zal blijven verlopen.

School Weelde_tekenplan

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren