In Plopsaland De Panne is zaterdag de achtste Dag van de Verkeersouder gehouden, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde die daarmee de verkeersouders wilde bedanken voor hun inzet. Op deze dag werd ook de uitslag bekendgemaakt van een wedstrijd waarvan het de bedoeling was om leuke, orginele en interessante verkeersprojecten in te sturen en kenbaar te maken aan andere verkeersouders. Bij de bekroonde verkeersintiatieven waarvan de prijzen werden uitgedeeld door Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zat ook dat van Inge Vosters, lerares en verkeersouder van Gemeentelijke Basisschool De Klimpop uit Ravels-Eel.

Liefst 460 verkeersouders hebben zaterdag samen met hun familie de dag doorgebracht in Plopsaland. Deze familiedag wordt gezien als een bedanking voor hun inzet bij alle activiteiten. Verder komen de verkeersouders op zo'n dag ook met elkaar in contact. Ondertussen zijn er in Vlaanderen 1.600 verkeersouders actief, waarvan er 300 nieuw zijn sinds begin 2013. Onder de nieuwe slogan "Iedereen mee!" hoopt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, kortweg VSV, om binnen elke Vlaamse basisschool voet aan grond te krijgen.

Verkeersouders tekeningVlaams minister van Mobiliteit Crevits bekroonde in De Panne drie verkeersinitiatieven van ouders die zich op de school van hun kind inzetten voor veiliger verkeer. In totaal waren er dertien inzendingen voor de wedstrijd "Deel je idee". De hoofdprijs ging naar Sofie Broeckx met het ludieke toneelstuk "Tamme Tuur en Fitte Fien". In de voorstelling wordt gewezen op het belang van een fluohesje in het duister. "Dat toneelstuk is onderdeel van een project dat van de herfst- tot de krokusvakantie loopt in de Vrije Basisschool Sint-Pieter in Turnhout. Het project blijkt ook veel succes te hebben.

Op de tweede plaats eindigde het project van Inge Vosters van de Gemeentelijke Basisschool uit Ravels-Eel, derde werd een inzending van Natalie Meyvaert van de Vrije Basisschool Sint-Barbara in Ertvelde.

Inge Vosters, zelf woonachtig in Ravels en afkomstig uit Weelde, viel in de prijzen met haar project "de wielen van de bus". "Omdat kinderen zich regelmatig met de bus verplaatsen, is het goed dat ze kaas gegeten hebben van een busevacuatie", zo verduidelijkte Inge haar inzending. "In veel lagere scholen wordt dan ook rond dit thema gewerkt. Bij ons bij de Klimop gebeurt dit zelfs voor de eerste keer al bij de kleuters. Zo werken we met een leuk lied, "De wielen van de bus" genoemd, en met trainingsmateriaal op hun maat".

"In het begin van het nieuwe schooljaar oefenen we in onze school steeds de brandevacuatie", aldus nog Inge Vosters. "Ik vind het ook héél belangrijk om de kleuters aan te leren hoe ze snel en rustig uit de bus kunnen evacueren. Op een plezierige manier oefenen we dit a.h.v. het liedje 'De wielen van de bus'. Alle kleuters krijgen een groen of oranje kaartje (gang- en raamkindjes). We kiezen een chauffeur. Deze kiest de bestemming waar we naartoe rijden. Daarna zingen we het liedje en proberen we de bus rustig te verlaten. Eerst de gangkindjes met een groen kaartje en later de raamkindjes met een oranje kaartje. En de kleuters maken enorm véél plezier!", zo besluit ze haar betoog.

Proficiat voor dit mooie project !

Link naar het lied :   Wielen van de Bus

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren