© welkomwolf

Eerder deze week verscheen er op de regionale tv-zender RTV het bericht dat er in Poppel wolven zouden zijn gesignaleerd.

De foto die er bij het bericht stond hierboven was naar alle duidelijkheid niet in Poppel genomen maar in Mol of Balen.

Naar aanleiding echter van de berichten die circuleren op de sociale media is er duidelijk een probleem in Poppel. Meer bepaald in de Voortjesweg waar een negental schapen zouden zijn gedood, momenteel is het niet duidelijk welk dier het heeft gedaan.

Iedereen wijst natuurlijk richting wolf, maar in veruit de meest gevallen zijn de daders geen wolven maar honden die de meeste schade toebrengen.

Indien het effectief om een wolf zou gaan is de kans groot dat het om wolvin Emma gaat, zij houdt zich op in de Noorderkempen en heeft zich daar gevestigd volgens de experts. Natuurlijk zou ook de wolf die netjes de Molse Zuiderring oversteekt op bovenstaande foto kunnen zijn afgezakt naar onze contreien. Wolven kunnen gemakkelijk 80 km overbruggen in een etmaal.

Schutkring

Indien de dader een wolf is hebben de we pech in Ravels, veehouders in de buurt van het territorium van wolvin Emma kunnen van de Vlaamse regering subsidies krijgen om omheiningen te plaatsen, die specifiek bedoel zijn om wolven weg te houden. Maar Ravels ligt tot nader order net niet in die schutkring. Als er een andere wolf zich komt vestigen zal het territorium eerst moeten worden bepaald.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren