Op dit moment loopt er een wedstrijd om de mooiste kippenweide te vinden in Vlaanderen.

Er zijn nog drie kanshebbers over en eentje daarvan is Jef Dries uit Weelde.

Kippenverkiezing

Jef Dries

Jef Dries heeft het traditionele pluimveebedrijf van zijn vader omgevormd naar een klein, familiaal biologisch bedrijf. Jef: "Volgens de principes van agroforestry heb ik allerlei soorten fruit, noten- en andere bomen aangeplant. De schaduwplekken zijn belangrijk voor de kippen en schapen. Tot slot is de weide heel het jaar door een lust voor het oog met de bloesems in het voorjaar, fruit in het najaar en veel groen in de zomer.”

Wedstrijd

Kippen scharrelen het liefst in een uitloopweide die beplant is met bomen en struiken. Met deze verkiezing wil Bioforum de biologische kippenboeren in het zonnetje zetten die hun weides zo hebben ingericht dat hun kippen zich er kiplekker voelen. Stem jij mee op de kippenweide die jij het mooiste vindt? Maak bovendien kans op een tas vol biolekkers.

Kippen zijn van nature echte bosvogels. Ze voelen zich veilig als ze kunnen scharrelen in een uitloop met bomen en struiken die beschutting biedt tegen onder andere roofvogels. Daarom hebben steeds meer biologische pluimveehouders de afgelopen jaren volop allerlei soorten bomen, struiken en planten aangeplant. Zo'n kipvriendelijke weide biedt de kippen meer rust, het is een meerwaarde voor de biodiversiteit en bovendien is het leuk om de kippen vrij in het groen te zien scharrelen!

Onze vakjury selecteerde drie finalisten. De finalisten bekijken en stemmen kan via het formulier hieronder tot en met zondag 23 oktober. Wie verdient volgens jou deze prijs? Ontdek het verhaal van Dorien, Jef en Vicky!

We hopen dat mensen in de winkel bewuster kiezen voor Belgische bio-eitjes. Lang niet alle kippen in België mogen naar buiten. Biologische eieren zijn lekker, gezond en gelegd door kippen die een aangenaam leven hebben, met voldoende ruimte in de stal en de vrijheid om elke dag naar buiten te gaan! De boer werkt biologisch en spaart daarmee het milieu, verbetert de biodiversiteit, behoudt kringlopen en respecteert het dierenwelzijn.

En hoe weet je of een ei bio is? Hoe een legkip leeft, kun je zien aan de code op het ei. Elk ei dat je in de winkel vindt, heeft een stempel met een code.  Die ‘eicode’ vertelt je waar het ei vandaan komt. Is het eerste cijfer een 0, dan is het zeker een bio-ei.

Code 0: eieren van biologische kippen
Code 1: eieren van kippen met vrije uitloop
Code 2: eieren van scharrelkippen
Code 3: eieren van kippen in verrijkte kooien

KLIK HIER OM TE STEMMEN OP JEF

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren