actie boeren okay1

De boeren uit onze regio blijven actie voeren om de waanzin van het PAS akkoord aan het grote  publiek kenbaar te maken.

Ton Van Limpt, de initiatiefnemer voor onze regio waarschuwt dat de burger het volgende slachtoffer wordt.

actie boeren okay3

Vanmiddag kwamen weer een aantal boeren die zich konden vrijmaken samen aan het gemeentehuis van Ravels aan de Gemeentelaan te Weelde.

Daar was even kort beraad, want hoewel er een oproep was gedaan om samen te komen om actie te gaan voeren is het altijd afwachten welke boeren tijd kunnen vrijmaken voor de goede zaak.

Uiteindelijk werd besloten om op de parking van de Okay in Weelde en Arendonk en Aldi in Arendonk te gaan flyeren. Opvallend blijft dat veruit de meeste mensen die worden aangesproken hun steun spontaan uitdrukken en de sjaals gaan vlot van de hand en de flyers worden met veel belangstelling gelezen.  

actie boeren okay4

Ton Van Limpt: “Wij willen mensen waarschuwen voor de gevaren van het stikstofakkoord. Als de mensen hun maandelijkse rekeningen binnen krijgen van brandstof, gas, elektriciteit slaat bij vele gezinnen de paniek toe . Datzelfde dreigt op termijn met ons voedsel ook te gebeuren dat voor een deel rechtstreeks of onrechtstreeks door onze boeren wordt geproduceert, mensen zijn zich nog niet bewust van de gevolgen van het stikstofakkoord en daarvoor dient deze flyeractie”, Ton is zelf varkenshouder uit Weelde die zijn toekomst in gevaar ziet komen door het akkoord.

De komende tijd zullen ze op regelmatige tijdstippen met enkele tractoren opduiken op de parkings van grote, maar ook de kleinere supermarkten in de regio om flyers uit te delen en te vragen om steun via de boerensjaal. Deze rode boerensjaals kunnen overal worden verkregen, zelf verkopen ze de sjaals voor een klein bedrag waardoor u zelf ook kan tonen dat u hun zaak steunt.

Wil u wat meer steun uitdrukken aan de boerengezinnen, dan kan u ook gaan voor de grotere vlag die u thuis of elders kan laten wapperen zodat de politiek inziet dat de zaak breed gedragen wordt in het getroffen gebied. 

actie boeren okay2

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren