biogasHet schepencollege van Oud Turnhout kantte zich woensdag ook tegen de bouw van de biogasinstallatie in het pannenfabriek aan de vaart in Ravels. In deze installatie, waarvoor de bouwaanvraag werd ingediend door de firma WellAgri uit Baarle Hertog zouden jaarlijks duizenden tonnen afgekeurde en vervallen voedingswaren worden vergist en omgezet in groene stroom. Uit vrees voor stank, luchtvervuiling en verkeersoverlast hingen de buurtbewoners van de Vaartstraat in Ravels de voorbije weken massaal zwarte vlaggen uit in hun straat en startten ze een petitie op. Het actiecomité Ravels in gevaar verzamelde maar in totaal 3.286 bezwaarschriften waarmee ze hun eisen kracht bijzetten om de bouw tegen te gaan.( www.ravelsingevaar.be )

'Rond bijna drieduizend bezwaren kunnen we niet omheen', zei burgemeester Nys. 'In het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan staat bovendien dat de gronden van de Pannenfabriek op termijn moeten evolueren naar natuurgebied. Een biogasbedrijf hoort daar dan ook zeker niet thuis.'

De negatieve beoordeling door Oud-Turnhout betekent nog niet dat de aangevraagde vergunning voor WellAgri zal worden geweigerd. Het is de bestendige deputatie van de provincie die daarover later een beslissing zal nemen. We zijn benieuwd wat de standpunten van onze eigen Ravelse gemeenteraad is en of zij ook de Oud-Turnhoutse collega's steunen in hun verzet tegen de bouw.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren