poppelsemolenweg1

Begin deze week kregen we op de redactie een hele reeks foto’s als bewijs van de vervuiling van grond die is gebruikt op een deel van de bosweg Poppelsemolenweg in Poppel.

Een aantal misnoegde bewoners uit de buurt pikken het niet langer dat ze door de gemeente zelf worden opgezadeld met het afval dat in de laag vervuilde grond zit die is gestort over de bosweg.

Varia op GR juni.

Als we het ons goed herinneren kwam dit euvel zelfs op de gemeenteraad van vorige maand. Het was een variapuntje waarvoor Groen aandacht vroeg.

Volgens betrokken schepen waren er al klachten over binnen gekomen, maar uit testen was gebleken dat de grond op zich perfect in orde was. Het was bermgrond van de gemeente die al een tijdje gestockeerd was en voor dit doel was herbruikt. Er zou vast wel wat zwerfvuil in zitten maar verder was dit in orde. Ook burgemeester Luyten nam het engagement op om de technische dienst nog een keer langs te sturen om te checken dat alles in orde was.

Volgens de bewoners zijn we nu meer dan een maand later en is er nog steeds niks aan gedaan. De bewoners willen het hierbij niet laten en bekijken nu verder wat de volgende stappen kunnen zijn.

Als voorbeeld nog enkele uit de reeks foto’s met de vervuiling, genomen door wandelaars uit de buurt…. er zitten zelfs gevaarijke stukken ijzer bij die voor menige platte band kunnen zorgen. 

poppelsemolenweg2

poppelsemolenweg3

poppelsemolenweg4

poppelsemolenweg5

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren