wilgentunnel

Het moet niet de hele dag corona nieuws zijn dachten we zo…. en dit was één van de laatste dingen die we konden publiceren van "vroeger"...

Enkele weken geleden werd door Natuurpunt Kern Ravels samen met een groepje leerkrachten een wilgentunnel gebouwd bij de basisschool de Kleine Wereld in Ravels.

Goede samenwerking tussen GBS De Kleine Wereld & Natuurpunt

Vorig jaar werd tijdens de opening van de vernieuwde tuin van het boshuis een wiglo gebouwd. Hier groeide het idee om verspreid over de gemeente enkele gelijkaardige natuurlijke levende spelelementen te bouwen. Het bouwen van wiglo’s en wilgentunnels is seizoensgebonden en kan best gebeuren van half februari tot half maart. Daarom was het een tijdje stil rond het bouwen van dergelijke spelelementen.

wilgentunnel4

Eind vorig jaar werd begonnen met de plannen voor de speeltuin bij de school en toen kwam het idee van de levende spelelementen weer boven. Er werd gekozen voor een wilgentunnel van circa 5m lang.

Door de vrijwilligers van Natuurpunt werden de nodige wilgentakken verzameld om zo’n tunnel te kunnen bouwen.
Zaterdag 7 maart was het zover. Met een aanhangwagen vol takken, de nodige meters koord, takkenschaar, grondboor en snoeischaren bij de hand werd met de bouw begonnen.
Enkele natuurpunters en een flinke ploeg juffen en andere vrijwilligers klaarden de klus in slechts enkele uren. Nu nog hopen dat het voorjaar voldoende regen geeft zodat de wilgentakken wortel kunnen schieten en de kinderen de volgende jaren kunnen genieten van een mooie, groene, levende speeltunnel.

wilgentunnel1wilgentunnel2wilgentunnel3

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren