stikstofuitstoot

Een Nederlands protest zorgde ervoor dat een landbouwer uit Ravels zijn vergunning vernietigd zag  worden.

Daarmee wil Nederland voorkomen dat het stikstofprobleem niet nog groter wordt op eigen bodem.

Een landbouwer uit onze gemeente dreigt het eerste slachtoffer te gaan worden van het probleem dat Nederland al enige tijd in de ban houdt. Zijn vergunning voor een bedrijf met 82.000 kippen werd vernietigd door tussenkomst van Nederland.

Volgens wetenschappers kan dit eerste arrest wel eens het begin zijn van een groot probleem voor onze Vlaamse boeren en bij uitbreiding ook voor andere bedrijven. Voorlopig us dit de enige zaak van gelijkaardige vergunningsbeslissingen maar de deur is in ieder geval geopend naar de rest van dit soort bedrijven.

Voor sommigen is dit een normale zaak. Het stikstofprobleem stopt niet aan de grens en daarom is het een grensoverschrijdend probleem. Het is een beetje absurd om te denken dat het daarom bij dit ene probleem zal blijven.

Groen Ravels vindt alvast dat er een nieuwe regelset moet komen die ervoor zorgt dat we echt vooruitgang boeken om de toestand van de natuur te verbeteren.

Een betere afstemming met Nederlandse wetgeving dringt zich op, want door verschillende aanpak, ontstaat een aanzuigeffect naar Vlaanderen.

Het kan niet dat een natuurgebied net over de grens niet meegenomen wordt in de aanvraag.

Op dit moment zitten we in een toestand van rechtsonzekerheid. Er worden veel vergunningen aangevochten en vaak vernietigd. Dat is voor niemand interessant.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren