stroomversnellers1 

In Ravels hebben tot op dit moment al 127 burgers hun stem uit uitgebracht als STROOMVERSNELLER. 

Daarmee is het Ravelse doel al bereikt, want dat was door de Vlaamse overheid gesteld op 120 personen. In sommige van de omliggende gemeentes is men nog lang niet zo ver. Het kan echter nog veel, veel beter! Indien men als gemeente slaagt in de uitdaging voorziet de Vlaamse overheid tot € 1,00 extra per inwoner in het lopende project.

LED-ificatie project

In Ravels is dat het project met de welklinkende naam "LED-ificatie". Het gemeentebestuur Ravels schakelt de openbare verlichting systematisch over op LED. In de eerste plaats wil de gemeente daarmee het goede voorbeeld geven. LED is veel energiezuiniger dan de klassieke openbare verlichting, waardoor aanzienlijk minder elektriciteit wordt verbruikt. Daarnaast valt niet te ontkennen dat een dergelijke investering op termijn ook financieel rendeert. 

Sinds 28 augustus kunnen Vlamingen op deze website voor hun favoriete energieproject in hun gemeente stemmen. Slechts twee weken na de lancering van de campagne ‘Overal stroomversnellers’ hebben maar liefst 20 000 Vlamingen hun stem al uitgebracht.

Dankzij de steun van hun inwoners hebben meer dan 50 gemeenten hun mijlpaal gisteren al bereikt. Dit komt overeen met bijna één op de drie deelnemende gemeentes. Bovendien nemen steeds meer gemeenten deel aan de oproep. Tot nu toe heeft meer dan de helft van de Vlaamse steden en gemeenten projectvoorstellen ingediend.

20.000-stemmen

Terwijl vooral kleine en middelgrote gemeenten snel aan stemmen geraken, slaagde Hasselt erin om als eerste Vlaamse provinciehoofdstad 1% van haar volwassen bevolking te mobiliseren. Intussen stemden meer dan 700 Hasselaars voor hun favoriete project en de teller blijft oplopen. Ook Ninove en Herent haalden al meer dan 700 stemmen binnen.

Benieuwd naar de energieprojecten in jouw gemeente? Neem hier een kijkje.

stroomversnellers2

bron: https://www.stroomversneller.be/

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren