klimaatproject 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, roept gemeenten en lokale verenigingen op om projecten op te zetten om de klimaatuitdaging aan te pakken.

Er is 2,4 miljoen euro beschikbaar voor alle geselecteerde projecten binnen de provincie Antwerpen. Therm’ Accent (uit Weelde) neemt als adviesbureau initiatief om geïnteresseerde landbouwers uit Weelde, Poppel of Ravels samen te brengen om de projectaanvraag voor deze Vlaamse subsidieoproep in orde te brengen.

Gezocht: Landbouwers met investeringsplannen.

In totaliteit kan er tot 187 500 euro subsidie bekomen worden per projectvoorstel. In concreet zijn we op zoek naar landbouwers met investeringsplannen voor bestaande of nieuwe stallen. Met deze oproep kan 50 tot 75% subsidie bekomen worden voor maatregelen die de verwarmingsfactuur (naar stookolie, biomassa of gas) verder doen dalen. Voorbeelden maatregelen die in aanmerking komen zijn:

  • • Het installeren van biomassaketels ter vervanging van stookolie;
  • • Het na-isoleren van daken of muren bij stalrenovaties;
  • • Het plaatsen van zonneboilers voor de aanmaak van warm water op 60°C;
  • • Het plaatsen van warmtewisselaars op de ventilatie van bijvoorbeeld pluimveestallen.

Investeringen voor elektriciteitsproductie en de vermindering van het elektriciteitsverbruik komen helaas niet in aanmerking.

Het projectvoorstel indienen kan tot 15 september 2018 waardoor we er snel bij moeten zijn. Kandidaten kunnen zich melden bij Wouter Cyx tot uiterlijk 24 augustus 2018 per telefoon op +32 495 13 16 44 of hun gegevens per email bezorgen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na de kandidatuur wordt er zo snel als mogelijk contact opgenomen om het voorstel van aanpak en de concrete afspraken toe te lichten. 

 (Meer informatie over de subsidieoproep: http://www.burgemeestersconvenant.be/projectoproep-lokale-klimaatprojecten )

thermaccent 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren