groentegeweld

In 2016 werd in Weelde de eerst zelfoogstboerderij opgericht. Een zelfoogstboerderij?

Dat is een plaats waar mensen zelf hun groenten komen oogsten. Op zaterdag 17 maart is er een infodag voor alle geïnteresseerden.

 

Alleen aar ecologisch tuinieren bij groentegeweld.

De boeren, Willem, Dirk en Martijn bewerken de bodem, zaaien, planten en verzorgen de planten tot ze oogstklaar zijn. Dit gebeurt op Groentegeweld op een ecologische manier: geen kunstmest of pesticiden. De boerderij biedt haar leden (klanten) op deze manier dus een lokaal alternatief zonder tussenkomst van distributie, supermarkten en massa’s voedselkilometers. Dit noemen we korte keten. Recht van het veld op je bord.

 

Interesse om lid te worden om dan verse groenten te komen oogsten? 

Hoe werkt het precies? Wie lid wordt van Groentegeweld betaalt een vast bedrag aan het begin van een oogstjaar. In ruil voor dat bedrag oogst je van mei tot april van het volgende jaar seizoensgebonden groenten, kruiden en aardbeien. Deze manier van prefinanciering geeft de boeren van Groentegeweld de ruimte om zaden, plantgoed en materialen zoals insectengaas. De leden delen ook in de risico’s: bij slecht weer is er misschien wat minder oogst van bepaalde gewassen. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook: bij een rijkelijke oogst is er meer te oogsten en kan je als lid je vriezer ook volstoppen voor de wintermaanden! Voor klanten die geen volledig abonnement wensen, zijn er andere formules zoals losse verkoop. Je kan wekelijks een beperkt aantal groenten kopen via een bestelformulier.

 

Kortom, Groentegeweld doet aan landbouw die toekomstgericht denkt: sociaal van karakter, lokaal, stevig verankerd in het dorp, duurzaam. Op 17 maart is er een infodag van 10u30 tot 17u30. Hier kan je uiteraard lid worden, maar iedereen is welkom voor een hapje, drankje en een rondleiding over het veld.

 

Tot dan!

 

groentegeweld

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren