sterrenkijken2017

Wie tuurt er al eens niet naar de sterren, al ware het enkel maar om je toekomst er in te zien verschijnen.
Je kan echter ook op wetenschappelijk verantwoorde basis naar onze fascinerende sterrenhemel kijken door een sterrenkijker, en in Weelde kan dit uitzonderlijk op 3 maart.
 

Tweede editie al.

In het kader van de Nacht van de Duisternis 2016 had Arjan Douwes vorig jaar op het schoolplein van ’t Spoor in Weelde-Station een aantal telescopen laten opstellen voor het publiek.
Ze mochten er toen een groep van een 50-tal mensen verwelkomen, toch opmerkelijk voor zo’n evenement in een kleine woonkern.
Tijdens die bijeenkomst werd  gevraagd of zoiets eenmalig was of dat er nog meer sterrenkijkevenementen zouden komen.
 
Wel nu, Sterrenkijkdagen 2017 is een mooi moment om nog eens iets te organiseren voor het  ruimere publiek.
 
clubhuis zweversSamen met de Kempische Aero Club en VVS Cygni organiseert Arjan Douwes dit jaar de eerste editie van Sterrenkijkdag op het Vliegveld Weelde naast het clubhuis van de Kempische Aero Club.
Vanwege omstandigheden zal het alleen doorgaan op vrijdag 3 maart!
U bent das van harte welkom op vrijdag 3 maart 2017 van 19 uur 30 tot 23 uur op Vliegveld Weelde naast het zweefvliegclub clubhuis.
 
Let wel: Aangezien het een buiten activiteit is en we afhankelijk zijn van het al dan niet hebben van een heldere hemel gaat dit evenement niet door als het bewolkt is en /of als het regent.
 
 

Routebeschrijving

 

Vanuit de richting Turnhout

Op de ring van Turnhout volg je de richting Baarle-Hertog. Aan het einde van deze ring sla je rechtsaf, dit is de N119. Deze volg je gedurende 5,5 km. Let op! Op ca. 700 m vóór de kruising naar Merksplas/Ravels/Weelde sla je rechtsaf. Dit is een smalle betonbaan. Na 1,3 km passeer je de gebouwen van de luchtkadetten (aan de linkerhand) en na 2,9 km sla je linksaf het vliegveldterrein op door de toegangspoort. Je volgt vanaf hier de pijlen naar het KAC clubhuis (± 150 m).
 

Vanuit de richting Ravels, Poppel, Tilburg

Je volgt de N12 tot de benzinepomp van de Fa. Van Raak in het centrum van Weelde. Hier sla je af richting Merksplas/Weelde-Station. Dit is de N132. Na 5,8 km kom je aan bij het kruispunt Turnhout/Baarle-Hertog/Merksplas. Hier ga je linksaf richting Turnhout. Dit is de N119. Na ca. 700 meter neem je de eerste weg links. Dit is een smalle betonbaan. Na 1,3 km passeer je de gebouwen van de luchtkadetten (aan de linkerhand) en na 2,9 km sla je linksaf het vliegveldterrein op door de toegangspoort. Je volgt vanaf hier de pijlen naar het KAC clubhuis (± 150 m).
 

Vanuit de richting Breda, Baarle-Nassau, Alphen

Vanuit het centrum van Baarle-Nassau volgt je de N119 richting Turnhout. Na 4,5 km passeer je de grens en 1,1 km verder kom je bij de kruising Merksplas/Turnhout/Ravels/Weelde. Hier rij je rechtdoor. Ca. 700 meter voorbij deze kruising neem je de eerste weg links. Dit is een smalle betonbaan. Na 1,3 km passeert je de gebouwen van de luchtkadetten (aan de linkerhand) en na 2,9 km sla je linksaf het vliegveldterrein op door de toegangspoort. Je volgt vanaf hier de pijlen naar het KAC clubhuis (± 150 m).
 
 starstruck

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren