repaircafe 
Sinds ongeveer een jaar is er in onze gemeente ook een Repair Café actief.
Wat in andere steden en gemeenten aanslaat moet hier ook een kans op slagen maken dacht een aantal mensen en ze startten ook een Ravels Repair Café op.
 
Tijdens de evaluatievergadering op 24/10 hebben een 10-tal enthousiaste vrijwilligers achterom gekeken naar het laatste Repair Café, maar toch ook vooral vooruit gedacht…
 

Evaluatie eerste jaar repair Café.

1. Een mooi succes: de naaisters hebben 7 op 7 voorgelegde problemen gerepareerd.      De vrijwillige “elektriciens” hebben zowaar 87,5 % van het aangeboden materiaal kunnen herstellen. 
2. De weggeefkraam: Boeken, tuingerief, speelgoed, kledij, huisraad allerhande: als het maar in goede staat is vindt het altijd wel een nieuwe bestemming.     EN DAT IS ONZE BEDOELING.
3. Digidak stand: de nieuwe Outlook e-mail layout even uitgelegd, bezitter stokoude laptop het advies gegeven dringend zijn bestanden te saven/veiligstellen op USB, uitleg over het kleine SD-kaartje in een digitale fotocamera.
 

Toekomstvisie.

A. Noteer alvast volgende Repair Café datum nl. zaterdag 11 februari 2017 in de  zaal achter de Brouwerij te Weelde v.a. 14 u. 
B. Er is geen specifieke lijst gemaakt voor de Weggeefkraam, maar we vragen wel dat de goederen nog in goede staat en VOORAL nog BRUIKBAAR zijn. In het achterhoofd denken we aan tuingerief, speelgoed, boeken, kledij of huisraad allerhande. En wie heeft er nog een tuinzadenbank ? Heb je thuis nog zaden te veel van groenten of bloemen die je graag wil delen met anderen, dan mag je die gerust brengen voor het weggeefkraam.
C. Praktisch: er komen 2 inzamelmomenten nl. zaterdag 29 jan. & 4 febr. 2017 telkens van 10 – 12 u, Weeldestraat 176 – Weelde.
D. Wil je ook graag ’n handje toesteken ? Vrijwilligers zijn altijd welkom: naaisters om kleine herstellingen te doen, elektriciens met een koffer vol eigen gereedschap en of meetapparatuur, kortom handige Harry’s en Henrietta’s die een klare kijk hebben op herstellen… 
E. Het volgende jaar 2017 zullen er naast 11 febr. nog 2 Repair Café sessies worden georganiseerd, maar die datums moeten we nog prikken op de kalender. Later meer…
 
Repair Café: weggooien ? Mooi niet !
Vrijwilligers proberen te maken… en dat is het verschil !!
 
Contact:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0478/96 21 16
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren