opruimactie3

Deze voormiddag werd in heel onze gemeente de opruimactie weer georganiseerd door de gemeente. 
De verantwoordelijke schepenen Eric Van Gestel en Hans Heylen waren achteraf weer opgetogen over de inzet en ijver van de vele helpende handen.
opruimactie1

Vroege start onder een blauwe hemel.

Vanaf ’s morgens toen het zonnetje nog lekker scheen gingen de ruimers van start. Ze kwamen uit  de Inschrijvingen2016 ToekenningZwerfvuilopruimactiePlanOverzichtingeschreven verenigingen die een aardig zakcentje konden bijverdienen met dit door de gemeente gesubsidieerde project voor hun vereniging. Alle erkende jeugd-, sport- en cultuurverenigingen werden uitgenodigd om deel te nemen, ook de oudercomités van de verschillende scholen kregen een uitnodiging tot deelname in de bus.
Voor de 2016 editie waren 35 verenigingen ingeschreven, goed voor net geteld 348 deelnemers. Vorig jaar waren er 32 verenigingen, goed voor 275 personen. De verenigingen konden bij inschrijving hun 3 voorkeurtrajecten opgeven, op deze manier krijgen bijv. buurtverenigingen de kans om voor eigen deur de boel schoon te maken wat altijd aangenamer werkt dan ergens anders.
 

Opruimtools beschikbaar. 

Bij het vertrek kregen de deelnemers handschoenen, grijptangen, vuilniszakken en indien nodig fluohesjes  ter beschikking. De hesjes zijn echt wel nodig op de drukkere wegen, daarom is ook een permanente aanwezigheid van enkele politiemensen een goede zaak ter bescherming van de werkende ruimers.
opruimactie

Welgekomen subsidies voor de verenigingskas.

De verdiende subsidie is afhankelijk van het toegekende traject en varieert tussen de 225 en 300 euro. Daarnaast voorzag de gemeente een drankje dat ze in de voormiddag tijdens hun activiteit kunnen nuttigen en werd iedereen na de opruimactie aan de gemeentelijke werkplaats nog een eer getrakteerd voor een drankje en een stukje cake.
Dit jaar waren er niet zoveel rariteiten te melden in de bijna 30 kubieke meter afvalberg die werd meegebracht. Enkel een ludieke WC bril en een geplooide GSM waren zowat de strafste zaken die door de kinderen van Maarle werden gemeld.
 

fotograafFotoreportage Opruimactie 

Klik op bovenstaande link om het fotoalbum (77 foto's) te bekijken van de vele kinderen, jongeren, volwassenen en zelf senioren die mee kwamen helpen bij deze opruimactie in onze gemeente. 

 

opruimactie4

opruimactie2

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren