MARATHONWEEK TOTAAL

De afgelopen dagen werd het vaccinatiecentrum van Weelde Depot overrompeld, iedereen wilde nog voor de Kerstdagen zijn boosterprik halen.

De medische staf en de vrijwilligers draaiden lange uren om hun absolute record te vestigen en sloten donderdagavond af met 14.254 vaccinaties op de prikteller.

MARATHONWEEK 

Vanaf maandagmorgen, wanneer de deuren openden startte de marathonweek die duurde tot donderdagavond 11:00 uur.

Waar begin vorig jaar de vaccinaties zijn gestart met een vooropgesteld maximum van 280 vaccinaties per dag dat in een latere opschaling zou groeien naar maximaal 1.100 per dag werden er op woensdag precies 4.067 prikjes gezet, net iets beter dan het record in Turnhout. Dat waren voor het overgrote deel boostervaccins van Pfizer of Moderna, maar ook nog 1e en 2e vaccinaties.

Gisterenavond was het enthousiasme groot onder de vrijwilligers die toch wel uitkeken naar de komende week. Dan wordt, net zoals in de teststraat naast de vaccinatiehall de pauzeknop ingedrukt voor de feestdagen om iedereen een beetje op adem te laten komen.

Honderden vrijwilligers hebben het laatste jaar het beste van zichzelf gegeven. Sommigen in de mate van het mogelijke, anderen waren bijna niet weg te slaan van hun post. Hartverwarmende reacties van de bezoekers die dikwijls toch snel een “bedankt hé, voor alles wat jullie doen” achterna roepen als je hen verder helpt in hun wachtrij. Daar doen ze het voor: “ Dat geeft je zelf ook een warm gevoel dat je iets hebt kunnen betekenen in deze strijd om terug ons oude leven te kunnen opnemen. Want eens komt dat terug en zullen we met weemoed terugdenken aan de dagen op het vaccinatiecentrum.”   

Vanaf maandag 3 januari zijn ze terug op post om iedereen verder te helpen op Weelde Depot.

PRETTIGE FEESTDAGEN.

De parkeerwachters, chauffeurs shuttlebus, de onthaalstewards temperatuur, de check-in onthaal, check-in stewards, stewards-anamnese, stewards-vaccinatie, apothekers, observatoren, vaccinatoren, call-agents, artsen, Rode Kruismedewerkers en iedereen die zich elke dag weer opnieuw inzet om de vaccinatiecampagne te laten slagen wensen iedereen prettige feestdagen.

 

 FOTO‘s  LAATSTE SHIFT 2021  © RAWEPO

Klik op onderstaande foto voor de fotoreportage van de laatste shift voor 2021.

© RAWEPO

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren