prikmarathon

Momenteel hebben reeds 50.000 burgers uit onze eerstelijnszone hun boosterprik ontvangen.

Volgende week trekken we alle zeilen bij en komen daar nog eens 25.000 mensen bij. Dit betekent dat we voor Kerstmis 75.000 burgers een boosterprik hebben gegeven in de vaccinatiecentra van Weelde en Turnhout, bijna 60% van de volwassen bevolking van onze eerstelijnszone.

Verhoging capaciteit vanaf volgende week.

In vergelijking met de voorbije weken kunnen we vanaf volgende week onze capaciteit verhogen en prikken we in beide vaccinatiecentra met een snelheid van 240 prikken per uur en openingsuren van 12 uur per dag of meer. Bovendien organiseren we volgende week ook enkele laatavond openingen boven op de huidige openingsuren.

We gaan een stevige week tegemoet en zetten per vaccinatiecentrum en per dag 120 personeelsleden en vrijwilligers in om zoveel mogelijk mensen voor de kerstperiode geprikt te hebben. Het enthousiasme en de bereidheid bij het personeel en de vrijwilligers is er nog steeds. Tussen Kerst en Nieuwjaar duwen we toch even op de pauzeknop aangezien onze medische, paramedische en farmaceutische experten onvoldoende beschikbaar zijn in deze periode waardoor niet alleen de kwantiteit maar ook de kwaliteit in het gedrang komt.

“Eerstelijnszone Kempenland kiest ervoor om zo vlug mogelijk te versnellen en niet te wachten tot de kerstperiode. In onze zone zijn al 50.000 boosterprikken gezet. Gemiddeld zetten wij 4 000 prikken per week en volgende week verdrievoudigen we het aantal in de vaccinatiecentra in Turnhout en Ravels tot 12 000 prikken per centrum,” zegt Luc Op de Beeck, schepen Zorg, economie en werk Stad Turnhout en ondervoorzitter ELZ Kempenland.

“We houden hierbij een prikmarathon van 12u per dag of meer. We zetten hierbij volgende week alles op alles omdat we in deze periode over méér vrijwilligers en méér medisch personeel kunnen beschikken dan tussen Kerst en Nieuw. Het is nu dus alle hens aan dek.

De overheid vraagt om alle burgers boven de 18 jaar (die dit wensen) een prik te geven tegen eind januari. Onze manier van werken zorgt ervoor dat duizenden burgers 1 tot 2 weken vroeger beschermd zijn,” vult Kris Bayens, huisarts en voorzitter ELZ Kempenland, verder aan.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren