RL 07554

Gisterenavond liepen zo’n 200 vrijwilligers van het vaccinatiecentrum over de rode loper van Weelde Depot.

Ze waren allemaal uitgenodigd door ELZ Kempenland, origineel bedoeld als afsluiter van de vaccinatiecampagne in beide ELZ vaccinatiecentra.

RL 07417

Wat maandenlang een kille ( of hete oven) hal was waar om 160.000 mensen te ontvangen voor hun meer dan 300.000 vaccinaties was deels omgetoverd tot een gezellige feestzaal, met blitse verlichting, een podium voor de live band en zelfs met foodtrucks à volonté voor de genodigden.

Luc Op de Beeck, de ondervoorzitter van de ELZ kan zich nog goed herinneren wat voor tsunami aan opdrachten en doelstellingen plots aan de nieuwe ELZ Kempenland werden gesteld.

Ook onze lokale arts,  die als voorzitter van de zone mee zijn schouder had gestoken onder het vaccinatieprogramma, heeft maanden geleefd als een zombie. Een grote opluchting was het feit dat enkel een paar dagen na de oproep voor vrijwilligers zo’n massale respons dat de hemel begon te klaren. Binnen enkele dagen hadden meer dan 900 mensen zich al opgegeven om te komen helpen om dit huzarenstukje rond te krijgen.

Velen waren uit Ravels, Weelde en Poppel. Anderen kwamen dan weer van de omliggende gemeentes zoals Arendonk, Merksplas en het verre Hoogstraten met al haar deelgemeentes. Voor deze mensen was het al minder voordehand liggend om telkens de verplaatsingen te maken naar ons Weelde Depot.

RL 07441

Doorstart.

Volgens Dr Kris Bayens was er echter een foutje in de uitnodiging geslopen dat pas achteraf duidelijk werd. “ Het dankfeest dat vandaag wordt gevierd was oorspronkelijk bedoeld als afsluiting van de campagne. De laatste weken is echter duidelijk geworden dat we alweer flexibel moeten zijn want de campagne zal minstens tot eind december worden verlengd. Op dit ogenblik is op hoger niveau al beslist dat alle 65 plussers hun booster prik kunnen komen halen. Die hebben ook allemaal al hun uitnodiging gekregen en vorige weken zijn we al gestart met de  mensen met een verhoogd risico en de + 85 jarigen. We hebben dus simultaan met het dankfeest ook een welkomstfeest te vieren.”

RL 07500

Beeple

De komende tijd zal het voor de vele vrijwilligers opnieuw uitkijken worden naar de meldingen op hun Beeple app. Dat is de app waarmee vrijwilligers worden geïnformeerd wanneer er nieuwe dagen met vaccinaties worden gepland. Daarmee kunnen ze zich dan aanmelden om één of meerdere taken op te nemen.

Maandenlang hebben sommige mensen met de telefoon in de hand gelopen om toch maar zeker geen vacatures te missen, dit begint dus opnieuw voor de die hards.

Lonend werk

De meeste vrijwilligers zijn er echter unaniem over. Dit hadden we niet willen missen, het werk met de mensen en de collega’s was mentaal zo lonend dat het nu al gemist wordt.

1rawepo cameraFotoreportage RAWEPO | NONKEL FOTOGRAAG ©

Roger Lemmens, alias Nonkel Fotograag was voor Rawepo weer paraat om alle blije gezichten vast te leggen.

RL 07523

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren