2021 09 22 info vrijwilligers VC Weelde foto Nonkel Fotograag 110

Afgelopen woensdag kwamen op Weelde Depot de vrijwilligers die zich hadden opgegeven voor de infosessie samen.

ELZ Kempenland had namelijk een aantal non profit organisaties uitgenodigd die op zoek waren/zijn naar vrijwilligers die hun organisatie of vereniging mee kunnen komen versterken.

ELZ Kempenland bij te spits af.

Als gastheer mocht het boegbeeld van ELZ Kempenland zich als eerste voorstellen en deze eer viel dokter Kris Bayens te beurt. Hij verduidelijkte de rol van onze eerstelijnszone in deze pandemie die op zijn laatste poten loopt en zag in de toekomst nog andere rollen weggelegd voor de vrijwilligers die toch een groot deel van het succes in de covid campagne kunnen en mogen opeisen.

2021 09 22 info vrijwilligers VC Weelde foto Nonkel Fotograag 112

Ook uit onze gemeente was een flink aantal kandidaten aanwezig die een kijkje kwamen nemen naar het aanbod nu ze in een zwart gat dreigen te vallen aan het einde van de vaccinatiecampagne.

Langs de andere kant waren een kleine dertig organisaties present om zich voor te stellen aan de vrijwilligers, een aantal onder hen uit eigen gemeente.

Nadat HR coördinator van het Vaccinatiecentrum Weelde Sofie Dekeyser iedereen nogmaals had verwelkomd en had uitgelegd hoe het speed daten met de verschillende standjes zou gaan verlopen mocht iedereen zich in het strijdperk werpen om zich te laten verleiden door de verschillende deelnemende organisaties.  

2021 09 22 info vrijwilligers VC Weelde foto Nonkel Fotograag 174

Zo waren er standjes van het lokale Rode Kruis, altijd op zoek naar het uitbreiden van hun vrijwilligers op meerdere fronten. Het Rode Kruis van Ravels staat bijvoorbeeld niet enkel bekend om hun reguliere activiteiten als ehbo organisatie, bloed donatie  maar ook als taalonderwijs voor anderstaligen. Voor al deze takken zijn ze op zoek naar nieuwe mensen om hun teams te versterken.

Ook de Erfgoed- en Heemkundevereniging Nicolaus Poppelius was present maar ook vertegenwoordigers van DIGIDAK, Grensloos, De Wouwer, Natuurpunt Ravels, Welzijnsschakel Ravels die alweer hun activiteiten gaan uitbreiden met een Rap op Stap kantoor, Okra Ravels, Oxfam-Wereldwinkel, CM, Samana en de Gezinsbond.

Ook het AZ Turnhout en andere meer regionale organisaties die altijd op zoek zijn naar soms erg specifieke vrijwilligershulp was aanwezig op deze infosessie  waar een 80 tal mensen op waren afgekomen. Volgende week wordt deze sessie nog eens georganiseerd in Turnhout.

1rawepo camera Fotoreportage infosessie  |  RAWEPO - Roger Lemmens ©

2021 09 22 info vrijwilligers VC Weelde foto Nonkel Fotograag 163

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren