sprinkler1

Vooraleer het vaccinatiecentrum vanmorgen in Weelde opende zaten enkele brandweermannen al op het dak.

Ze kwamen in allerijl een spitsvondig, maar simpel koelsysteem installeren op het gloeiend hete platen dak van hal 5 waar zich het kloppend hart van onze ELZ Kempenland bevind naast dat van Turnhout.

sprinkler4

 

Druk, meer dan 2.000 man

Vandaag en morgen wordt het alweer flink druk op het vaccinatiecentrum zodat men best reeds vooraf deze maatregelen nam.

Eerder deze week waren al verschillende mensen onwel geworden door de hitte en ook hier waarschuwden we reeds dat je best wat te drinken meebrengt naar je vaccinatie, want in de hal wordt het soms erg warm als de zon op haar hoogste punt staat.

sprinkler3

Simpel maar doeltreffend.

Een simpele buis vol gaten zorgde voor een soort sprinklersysteem zodat de temperatuur die al voor 10 uur vanmorgen opliep naar meer dan 40° onmiddellijk zakte naar een koelere 25°. Het water van circa 10° deed haar werk en we kunnen stellen dat de grote hitte door deze ingreep toch wat nader controle bleef. Deze namiddag zal de brandweer nogmaals een meting komen doen om indien nodig nog wat bij te stellen.

sprinkler2

Bosbrandje op de koop toe....

Op dit moment is de brandweer alweer bezig met het blussen van een bosbrandje in de Geeneindse bossen in de buurt van het vaccinatiecentrum. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren