vragen vaccinatie

Ondanks de vele mogelijkheden om jezelf correct te informeren worden de call centesr van onze lokale vaccinatiecentra in Ravels (Weelde) en Turnhout nog steeds overspoeld met telefoontjes van mensen met specifieke vragen.

Er is gewoonweg niet genoeg personeel om al deze telefoontjes aan te nemen, waardoor vele mensen gefrustreerd geraken en radeloos achterblijven met hun vragen. Hopelijk kunnen we een aantal van uw dringende vragen voor u beantwoorden in de lijst hierna….

De actuele info is ook te vinden op https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/je-afspraak

Je afspraak voor coronavaccinatie

Je maakt een afspraak voor de vaccinatie tegen corona via door online of telefonisch je uitnodiging te bevestigen. Je krijgt die persoonlijke uitnodiging per post (vaak ook per sms en e-mail). Daarin vind je de website of het telefoonnummer om te bevestigen of je ingaat op die uitnodiging. Zodra je hebt bevestigd, ligt je afspraak vast en verwachten we je. 

Reageer binnen de 30 dagen op je uitnodiging. Daarna vervalt je uitnodiging.

Raadpleeg hier de stappen om je uitnodiging te bevestigen, te verplaatsen of je vaccinatie te weigeren.

Alleen een afspraak maken na uitnodiging

Je kan alleen een afspraak maken als je de uitnodigingsbrief (of e-mail of sms) hebt ontvangen van Zorg en Gezondheid. Zonder brief, e-mail of sms kan je geen afspraak maken. 

Ben je een bewoner of zorgmedewerker in een voorziening? Dan krijg je een uitnodiging voor de vaccinatie van je voorziening. 

Lees meer over de volgorde van vaccinatie tegen het coronavirus.

2 prikken, 2 afspraken

Voor een volledige bescherming tegen corona heb je 2 vaccinaties nodig. Bij je uitnodiging voor je eerste prik krijg je meteen ook een afspraak voor de tweede inenting. Zorg er dus voor dat je je ook vrij houdt voor dat tweede vaccinatiemoment. Hoeveel tijd er zit tussen de eerste en de tweede dosis, hangt af van het type vaccin. Voor de vaccins van Pfizer en Moderna is dat momenteel 3 weken, voor het vaccin van AstraZeneca 12 weken.  

Afspraak bevestigen

Afhankelijk van je vaccinatiecentrum vermeldt je uitnodigingsbrief wel of geen voorstel van vaccinatiemomenten.

Indien u in Turnhoutof Weelde moet zijn staat dit vermeld op uw uitnodiging. Zijn die tijdstippen OK voor jou, dan kan je ze gewoon bevestigen. Dat kan telefonisch of online. Volg daarvoor de instructies in je uitnodigingsbrief of volg deze stappen om je uitnodiging te bevestigen.
Indien nodig kan u ook een familielid, buur of vriend de bevestiging laten doen door middel van het inlezen van de QR code op uw uitnodiging.

Afspraak verplaatsen

Wil je je laten vaccineren, maar ben je niet beschikbaar op het voorgestelde moment? Probeer er eerst alles aan te doen om je toch vrij te maken. Op je werk heb je bijvoorbeeld recht op vaccinatieverlof. Lukt het echt niet? Dan kan je een ander tijdstip boeken.

Een afspraak verplaatsen kan telefonisch of online. Volg daarvoor de instructies in je uitnodigingsbrief of volg deze stappen om je uitnodiging te verplaatsen.

De locatie waar je gevaccineerd wordt, kan je niet wijzigen. Alleen als je om een medische reden niet naar het vaccinatiecentrum kan komen, kan je een alternatief vragen of thuis gevaccineerd worden.

Afspraak weigeren

De prik tegen corona is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Alleen als genoeg mensen zich laten vaccineren, kunnen we naar groepsimmuniteit evolueren. Wil je je toch liever niet laten vaccineren tegen COVID-19? Laat het ons zeker weten. Zo kunnen we jouw vaccin aan iemand anders geven. Je ontvangt dan ook geen herhalingsbrief, sms en e-mail meer. 

Een afspraak weigeren kan telefonisch of online. Volg daarvoor de instructies in je uitnodigingsbrief of volg deze stappen om je uitnodiging te weigeren.

Vaccinatiecentra: locatie en openingstijden

Je krijgt je vaccinatie in één van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen. In de uitnodiging staat in welk vaccinatiecentrum je verwacht wordt. Dat is bepaald op basis van je woonplaats. Je kan geen ander vaccinatiecentrum kiezen.

De openingstijden van de vaccinatiecentra verschillen per locatie. Als je de afspraak maakt, geef je een tijdstip aan waarop je gevaccineerd wilt worden.

Vragen over je gezondheid 

In sommige situaties kan het beter zijn om je vaccinatie tijdelijk uit te stellen. Overleg zelf met je arts of je gevaccineerd mag worden als je:

  • ooit een onmiddellijke of ernstige allergische reactie had na een vorig vaccin of als je na inname van een geneesmiddel dringende medische zorg nodig had.
  • symptomen hebt van een infectie (zoals koorts boven 38°). Maak dan pas een afspraak voor vaccinatie als je volledig genezen bent.
  • kort geleden corona hebt gehad.

Als je zwanger bent, mag je gevaccineerd worden. Als je hierover nog vragen hebt, stel je die best vooraf aan je arts. De vaccinatie heeft ook geen invloed op je vruchtbaarheid. 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren