Dank zij "Bewegen Op Verwijzing" kunnen huisartsen patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach.
Doel van het project ? De "zittende" Vlaming aan het bewegen krijgen....
Als beweegcoach (BOV-coach) is het jouw taak om mensen te motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen. Je begeleidt mensen die doorverwezen zijn door hun huisarts. Je gaat niet samen met de deelnemer sporten of oefeningen doen. Wel stel je samen een persoonlijk beweegplan op, rekening houdend met de inbreng van de huisarts, de situatie, mogelijkheden en verwachtingen van de deelnemer.
Het project: Bewegen op Verwijzing (BOV)
Veel mensen zitten te veel en bewegen te weinig. Het BOV-project wil daar iets aan doen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op tal van verschillende gezondheidsproblemen te verkleinen.
De huisarts verwijst patiënten die geholpen kunnen worden met meer beweging door naar de ‘BOV-coach’. In overleg met de BOV-coach krijgt de patiënt een beweegplan op maat: van een dagelijkse wandeling met de kinderen naar school tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.
Meer informatie over het project op www.bewegenopverwijzing.be
Jouw profiel
Je beschikt over één van volgende diploma’s:
- Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen
- Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie
- Bachelor Sport en Beweging
- Bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie
- Regentaat kinesitherapie
Je volgt de gratis 3-daagse opleiding tot BOV-coach
Je bent een motivator in gedragsverandering
Je kan omgaan met maatschappelijk kwetsbare groepen
Je verdiept je in de beweegmogelijkheden van jouw werkregio.
Je geeft op een correcte manier feedback aan de huisarts over het beweegplan van zijn/of haar patiënt
Je neemt deel aan lokaal overleg om de werking van het BOV-project te optimaliseren.
Je gaat actief in gesprek met doorverwijzers (bv. huisarts,...) om BOV bekend te maken en hen te motiveren hun rol op te nemen.
Je bent minstens 4 uur per week beschikbaar om deelnemers te coachen en dit zowel overdag als ’s avonds (afhankelijk van het aanbod).
Bekijk het volledige profiel via deze link: https://www.gezondleven.be/files/beweging/Profiel_BOV-coach.pdf
Aanbod
Je gaat op zelfstandige basis aan de slag en krijgt 60 euro per uur coaching. De vergoeding wordt berekend per begonnen kwartier. Je kan hierbij gebruik maken van een digitaal registratiesysteem. In je opdracht als BOV-coach word je ondersteund door een lokaal netwerk (sportdienst, OCMW, zorgverstrekkers, aanbieders van beweegaanbod, …)
Interesse?
Stuur jouw CV en motivatiebrief naar
De sollicitatiegesprekken hebben plaats op woensdag 14 april 2021. Er is een voorselectie op basis van deze motivatiebrief en CV.
Noteer ook alvast de data van de verplichte opleiding bij Vlaams Instituut Gezond Leven: 4, 11 en 20 mei 2021.
Meer informatie over het project op www.bewegenopverwijzing.be
Meer informatie?
Alle informatie over de rol van een BOV-coach kan je vinden op www.bewegenopverwijzing.be. Heeft u nog specifieke vragen, neem dan zeker contact op met Tinne Peeters via