vaccinatiegtraad 2021 03 22

Vorige week waren we toch onaangenaam verrast toe RTV doodleuk kwam melden dat in Baarle-Hertog en Ravels de vaccinatiegraad nog steeds op een dieptepunt zat.

Zeker wanneer je als vrijwilliger zelf met een goed gevoel in de zetel was geploft na een lange shift met bijna 600 mensen die waren langs gekomen op Weelde Depot uit de ELZ Kempenland.

Tijd om dit eens van dichtbij te bekijken….

Toen we echter vanmorgen de cijfers eens van nabij gingen bekijken lag het toch net iets anders. Met morgen en donderdag nog een groot aantal geplande vaccinaties op ons lokale centrum staat de teller toch nu al op boven 9 % , wetende er daar dus deze week nog een pak gaan bijkomen.

Ravels en Baarle Hertog worden dus niet, zoals hier en daar gesuggereerd, achteraan de rij geplaatst als kneusjes uit de provincie.

Soms worden cijfers gepubliceerd in de media die een uur later alweer achterhaald zijn omdat de databases nu eenmaal continue worden aangepast.

Beter dan de grote koekenstad....

Als we op dit moment bijvoorbeeld de cijfers checken en de vergelijking maken met Turnhout staan we er alweer heel wat beter voor. In Turnhout staat de teller op dit moment op 7,83 % en ook in Antwerpen, de koekenstad zelf geraken ze op dit moment ook niet aan onze vaccinatiegraad met amper 8,5 %.

Als uitsmijter voor deze maandag geven we nog een foto mee van Paul VdB die het centrum van bovenaf in de gaten hield op zaterdag. Geen files precies op dat moment….

vaccinatiecentrum paulvandenborne

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren