MarleenMerckx Arendonk101 2Marleen Merckx uit Arendonk (101)

De vaccinatie van de 65-plussers is gestart!

Vanmiddag, donderdag 18 maart 2021 liet Marleen Merkx uit Arendonk haar eerste prikje zetten.

Eeuwelingen zijn dapper en trekken de kar.

Marleen is 101 jaar en is daarmee één van de oudste die zich liet inenten in het vaccinatiecentrum van Weelde. Ze was blij dat het eindelijk zo ver was. Het was voor haar de eerste stap richting het terug terrasjes mogen gaan doen!

Ook de 100 jarige Magda Bluekens uit Merksplas was op het appel voor haar eerste prik.

Magda bluekens100Merksplas 2Magda Bluekens (100) uit Merksplas

Voor Bernard Drion, 70 jaar uit Meer was het ook al zover. Hij was erg te spreken over de goede organisatie van het vaccinatiecentrum. Iedereen was erg vriendelijk en het was gemakkelijk te vinden. Hij gaf het vaccinatiecentrum alvast een 10 op 10! We zetten hier enkele blije mensen op een rijtje die hun eerste vaccin kregen.

Bernard Drion Meer 2ChristianneClaessen Arendonk 2LauretteVandebroeck HoogstratenMarcoSchellekens Merksplas 2MarleenMerckxArendonk101 2

Lange rijen

De file van enthousiaste gegadigden was bijwijlen erg lang en de lijnen konden de toevloed amper aan. Omdat er de laatste dagen zoveel mensen hadden afgebeld uit vrees voor de bijwerkingen van het AstraZeneca vaccin was het call center in allerijl begonnen met mensen bellen die op de reservelijsten staan. Zo kwamen vanmiddag ook een groot deel van het politiekorps langs, maar ook brandweerlui en mensen van het OCMW die veelvuldig met ouderen in contact komen. Uiteindelijk bleef er nog één enkel vaccin over en zelfs dat werd goed gebruikt en aan een 80 plussers gegeven die snel aanwezig kon zijn. Binnenkort zal er een soort van reservelijst komen, maar om geen misbruik toe te laten zal op deze lijst streng worden toegezien.

Al een uitnodiging ontvangen?

Ben je ouder dan 65 en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Geen nood. Wekelijks gaan er uitnodigingen de deur uit. Er wordt uitgenodigd van oud naar jong en in functie van de beschikbare vaccins. Iedereen krijgt zijn/haar uitnodiging persoonlijk in de bus wanneer hij of zij aan beurt is.

Heb je grootouders van 65 jaar of ouder? Of ben je mantelzorger van iemand in die leeftijdscategorie? Vraag hen even of de uitnodiging voor de vaccinatie goed is aangekomen. Help hen eventueel met het inplannen van de afspraak.

Heb je geen familie, vrienden of buren die je naar het vaccinatiecentrum kunnen brengen? Ben je minder mobiel en heb je een beperkt inkomen? Dan kan je een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale. Reserveer je rit minimaal 2 dagen op voorhand.

Voor meer informatie kan je ook altijd terecht in het callcenter van de Eerstelijnszone Kempenland via 014 39 56 56 of neem een kijkje op www.elzkempenland.be.

Let wel: Je kan bij het callcenter enkel terecht voor niet-medische vragen zoals het bevestigen of het eventueel herplannen van je afspraak. Informatie over het vaccin verstrekken zij niet!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren