Eerste prik Weelde1

Een uurtje geleden ging de eerste vaccinatie in de bovenarm op Weelde Depot, het regionale vaccinatiecentrum voor de Eerstelijnszone Kempenland.

Brigitte uit Meerle, maar wondende in Meersel-Dreef was op lijn 1 van de vier vaccinatielijnen de eerste die het Astrazeneca vaccin kreeg toegediend.

Eerste prik Weelde brigitte GeenenBrigitte Geenen, verpleegkundige in een huisartsenpraktijk krijgt eerste prik.

Brigitte Geenen uit Meersel-Dreef kreeg in Depot Weelde als eerste een prik. Brigitte werkt als verpleegkundige in een huisartsenpraktijk en is heel blij dat het voor haar eindelijk zo ver is.

Brigitte: ‘Ik ben heel blij dat ik mijn vaccin kreeg toegediend. Als verpleegkundige kom ik met veel mensen in contact. Ik ben zelf niet zo bang om ziek te worden, omdat ik zelf nog jong en fit ben. Ik doe het in de eerste plaats voor anderen. In onze praktijk krijgen we alle leeftijdscategorieën over de vloer. Daar zijn mensen bij met onderliggende aandoeningen en dan wordt het risico natuurlijk veel groter’.

‘Ik kijk er ook naar uit om ons normaal leven terug te kunnen oppakken. Om terug meer tijd te kunnen doorbrengen met mijn familie en vrienden. Dat is de reden waarom ik me met plezier laat vaccineren’.

Eerste prik Weelde6

Kwart na 1.... V-time

Er stonden al een aantal mensen te wachten om de grote vaccinatiehal binnen te gaan, maar het was nog niet zover. Pas om 13:00h ging de deur open. Daar werden de kandidaten voor hun eerste prik eerst door vrijwilliger Cis Vissers uit Poppel op hun temperatuur gecontroleerd. Nadat de administratieprocessen allemaal nauwgezet waren doorlopen kon de eerste patiënt plaatsnemen in de prikcabine. Het was nog even wachten op de vaccins, maar even later werden de koelboxen toch binnen gebracht en kon het vaccinatieproces starten. In vier lijnen werden de vaccins in de armen gespoten waarna de mensen werd verzocht om plaats te nemen op de wachtstoelen. Daarna kon men beschikken en langs de achterkant de hal verlaten.

Ondertussen waren andere vrijwilligers druk in de weer om elke stoel en tafel telkens opnieuw te ontsmetten voor de volgende patiënt.

Eerste prik Weelde2

Eerste prik Weelde3

Massa vrijwilligers leiden vaccinatie in goede banen.

We konden ze niet goed tellen, maar we schatten dat er toch minimaal zo’n dertig vrijwilligers in deze eerste vaccinatieshift de zorgverleners uit de eerste lijn (zoals artsen, verpleegkundigen, tandartsen, kinesitherapeuten…) doorheen de procedure kwamen helpen.

De vrijwilligers werken in twee shifts, want er wordt tot vanavond 19:00h verder gewerkt tot iedereen aan de beurt is geweest.

Eerste prik Weelde4

Hiermee is het startschot worden gegeven aan de vaccinatiecampagne van de Eerstelijnszone Kempenland. Vanaf half maart of eerder gezegd… als er geschikte vaccins toekomen zijn de 65-plussers van de 10 gemeenten van de Eerstelijnszone Kempenland aan de beurt (Beerse, Vosselaar, Turnhout, Oud-Turnhout, Baarle-Hertog, Arendonk, Merksplas, Rijkevorsel, Hoogstraten en Ravels).

In een later stadium volgen ook vaccins van andere fabrikanten.

Eerste prik Weelde5

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren