corona nederlandse maatregelen

We waren gisteren wel wat verrast over de commotie op VRT nieuws en Radio 2 na het interview met onze burgemeester Walter Luyten.

Hem werd op Radio 2  na het middagnieuws gevraagd om te reageren op de verstrenging van de Nederlandse overheid over het vroeger sluiten van de Nederlandse horeca en de impact daarvan op onze gemeente. Later namen verschillende kanalen dit interview over dat nogal raar werd geïnterpreteerd....

Waar in het interview niet echt de bezorgdheid tot uiting kwam van onze burgervader over de gevreesde toeloop van Nederlanders naar onze Ravelse ( lees vooral Poppelse ) cafés en horeca gelegenheden, bleken de reporters er wel een groot potentieel probleem in te zien bij hun analyse van het interview. De meeste van het liefst gehoorde antwoord werden echter al in de vraag zelf gegeven en verder luisteren naar het antwoord was daarom niet echt meer nodig, zo bleek achteraf....

Weinig te vrezen.

Hoewel de Nederlandse maatregelen nu plots wel heel erg worden verstrengd en plots aan een inhaalbeweging toe zijn, achten we het onwaarschijnlijk dat Poppel, Weelde en Ravels zich mogen verwachten aan een tsunami van cafébezoekers in de komende dagen.

Ten eerste zijn de cafés al op één hand te tellen, en ten tweede zijn deze zaken niet bepaald aantrekkelijk voor Nederlandse jongeren. Waarschijnlijk zullen er wel wat mensen van over de grens afzakken naar onze bourgondische restaurants, maar die waren er voorheen ook al.

Laat ons dus vooral niet beginnen met paniekzaaierij, het zal zo’n vaart niet lopen. Natuurlijk moeten  onze besturders dit nauwlettend in de gaten houden, maar dat is dan ook precies wat ze gaan doen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren