besmettingen 20200919

Ravels kleurt opnieuw rood na een dalende tendens van enkele maanden.

Met de maand september stijgen ook in onze gemeente opnieuw de coronabesmettingen.

We willen uiteraard niemand schrik aanjagen, maar toch wordt het terug tijd om je eigen opvolging van de regels in vraag te stellen.

Kijken we niet meer zo nauw…. ?

Afstand houden en mondmaskers waar nodig wordt opnieuw belangrijker dan velen hadden gehoopt. Hier en daar werden bubbels van de jongere generaties al wat groter en ook de opening van de scholen gecombineerd met de terugkeer van de laatste vakantiegangers is een factor waarmee rekening moet worden gehouden.

Stijging start op 15 juli, net 14 dagen na versoepeling wisselende bubbels.

Eigenlijk kan men ervan uitgaan dat vanaf de versoepeling naar wisselende bubbels van 15 het kalf stilaan is verdronken. Deze maatregel wordt nu absurd genoemd door alle experts maar de politici dachten de oplossing te hebben gevonden door dit besluit. Het virus lachte zich een breuk en kon opnieuw aan de vermenigvuldigingsdans beginnen. De stijging begon 14 dagen later en is mits een kleine rem na de lockdown van onze provincie niet meer gestopt. Ondertussen zitten we weer met een exponentiële stijging en begint de druk op de ziekenhuizen weer toe te nemen. In het WZC begint men alweer te vrezen wanneer ze aan de beurt zijn, want het is slechts een kwestie van tijd vooraleer de jongere generaties dit overdragen op de volgende tot de ouderen de dupe worden van de hele crisis.

besmettingen 20200919 curve

Corona Alert App

Binnenkort komt de corona Alert App voor België eindelijk online. Tegen het eind van de maand kunnen we de app downloaden en is het mogelijk om eenvoudige waarschuwingen binnen te krijgen op uw telefoon wanneer u te lang in de buurt van een besmet persoon bent geweest. U hoeft deze persoon niet te kennen, de app regelt dit in volledige anonimiteit. Uw gegevens worden nooit bekend gemaakt of op één of andere manier bewaard.

Als u zelf op één of ander moment besmet geraakt en u hebt de app op uw apparaat geïnstalleerd zal deze via een anonieme databank waarin enkel bluetooth codes zitten een waarschuwing sturen naar alle personen waar u vanaf uw mogelijke besmetting een langere tijd in contact bent geweest.

corona alertappNEDNEDERLANDSE CORONA ALERT APP
© RAWEPO
Als u bijvoorbeeld in een café, restaurant, vereniging of zelfs de trein langere tijd in de buurt bent geweest van iemand die later als besmet is geregistreerd krijgt u een melding en een code zodat u zich kan laten testen.

Volledig anoniem

Vele steigeren al wanneer ze over de app horen, maar volgens ontelbare experts zijn apps als deze de oplossing om de contact tracing op een professionele manier te doen tot een vaccin op de markt is. Ook daarna zou de app nog haar diensten kunnen bewijzen en bij een volgende uitbraak zou de contactopsporing veel effectiever kunnen gebeuren.

Zelf heb ik de Nederlandse corona app op mijn toestel staan voor het geval ik in contact kom met Nederlanders die mogelijk besmet zouden kunnen zijn. Natuurlijk staat, of valt het systeem met het feit dat er voldoende mensen de app moeten installeren maar in China heeft het systeem, zij het veel strenger, ervoor gezorgd dat de crisis binnen 2 maanden werd opgelost.

Je kan dus voor of tegen de app zijn, maar het zou een zeer grote troef zijn tegen het virus indien voldoende mensen hun argwaan zouden kunnen opzij zetten en de app installeren.

Zodra hij beschikbaar is zullen we hierop verder ingaan en u doorheen alle stappen leiden om de app correct te installeren.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren