covic besmettingen20200726 regio 

Nadat de provincie Antwerpen gisteren had besloten om de contactbubbel te verkleinen naar 10 personen voor de komende 4 weken, liet burgemeester Walter Luyten op onze vraag weten dat hij en zijn schepencollege zich voor de volle 100% achter deze beslissing van de provincie scharen.

Vanaf morgen zal daarover via de officiële gemeentelijke kanalen worden gecommuniceerd.

Antwerps Gouverneur kondigde extra maatregelen af voor onze provincie.

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft gisteren  voor de provincie Antwerpen een bubbel van tien vaste contacten voor de komende 4 weken vastgelegd .

De hele dag werd er crisisoverleg gehouden die leidde tot deze beslissing. Er was zelfs eerder op de dag al sprake van bubbels van slechts 5 personen, maar zover wilde de crisiscel nog niet gaan. Er werd met deze beslissing vooral aangegeven dat de federaal afgekondigde bubbel van 15 contacten per week voor inwoners van de provincie Antwerpen te veel was.

Aan elk gezin van de provincie wordt gevraagd om zijn 10 contacten op te schrijven met contactgegevens. De 10 contacten moeten verdeeld worden over de gezinsleden. Ook binnen de bubbel van 10 moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Bijeenkomsten van meer dan 10 mensen op het openbare domein zijn verboden, net als privé-feesten. Iedereen boven de 12 jaar moet op drukke plaatsen een mondmasker dragen.

De gouverneur roept speciaal op om creatief te zijn in het verslaan van het virus in plaats van in het omzeilen van de maatregelen wat ook de oorzaak is van deze terugval. Indien iedereen zich nauwgezet had gehouden aan de maatregelen die reeds maanden van kracht zijn had het zover niet hoeven te komen. We zorgden er zelf voor dat het virus zich opnieuw kon verspreiden.

Regio Turnhout.

Omdat het echter nooit genoeg kan worden herhaald willen we echter al waarschuwen dat het virus stilaan ook weer naar onze regio begint door te sijpelen. Turnhout komt dicht bij de alarmdrempel met 5 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur. Ook in Arendonk en Baarle-Hertog doken de laatste dagen nieuwe besmettingen op. En Ravels zelf mocht jammer genoeg ook opnieuw een besmetting optekenen. 

Ook vanuit onze noorderburen komen opnieuw alarmerende signalen opzetten in de laatste twee weken met 5 besmettingen in Chaam, 2 in Goirle en 1 in Hilvarenbeek. De gevolgen van de Tilburgse kermis zijn nog niet helemaal doorgedrongen in de cijfers, maar toch waren ook in Tilburg al 25 personen besmet. Dat zijn er bijna 11,5 per 100.000 inwoners, nog altijd maar een vierde van het aantal dat in Antwerpen momenteel wordt opgetekend. 

Enkel wijzelf kunnen de besmetting tegenhouden. 

Het is nu het moment om actie te ondernemen, afwachten is niet langer een optie.
Het virus verspreidt zich niet. De bevolking verspreidt het virus. 
Zorg voor jezelf. Zorg voor mekaar.

Mondmaskers dragen waar mogelijk.

De discussie over de mondmaskers wordt wel heel erg vermoeiend, maar voortschrijdend inzicht is heel erg belangrijk. Een virus dat amper zeven maanden geleden nog totaal onbekend was en waarvan dagelijks nog steeds heel belangrijke nieuwe eigenschappen worden ontdekt is nu éénmaal heel erg moeilijk in te schatten. Daarom is het vandaag de dag wel heel erg jammer dat er nog steeds mensen zijn die zich BEWUST niet willen houden aan de maskerplicht. Het is hetzelfde soort labiele mensen die ook tegen de mazelen of poliovaccins zijn en dragen niet bij tot het algemene bewustzijn dat we met zijn allen de verdomde plicht hebben om er alles aan te doen om dit virus klein te krijgen. De argumenten die op sociale media worden aangedragen tegen het mondmasker zijn zo belachelijk dat het niet onder woorden te brengen is, ik ga er dan ook geen energie meer in steken en verwijs naar de honderden, duizenden zorgmedewerkers die al decennia lang maskers dragen om patiënten te beschermen. Een klein beetje respect voor hen zou op zijn plaats zijn, ook al bent u principieel tegen het mondmasker....

6 gouden regels RAWEPO 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren