Hoe gebruik je een mondmasker banner

In afwachting van onze eigen en de federale mondmaskers die we vermoedelijk medio mei verwachten, kan je ook nog op andere manieren aan een mondmasker komen.

De afgelopen weken hebben tal van inwoners mondmaskers gemaakt voor zowel de zorgsector als andere inwoners. We zijn hen hier uitermate dankbaar voor. We zetten de stand van zaken en mogelijkheden helder op een rij.

Wanneer kan je een huis-aan-huis verdeling van mondmaskers verwachten?

Een 2-tal weken geleden schreven we ons in voor de groepsaankoop van IOK om alle inwoners van Ravels te voorzien van een mondmasker.
Het bestek is reeds uitgestuurd aan potentiële leveranciers en de gunning gebeurt door IOK. De prijs en de leveringstermijn zullen daarbij de toetsingscriteria zijn. We zijn momenteel in overleg met IOK en hopen zo snel mogelijk een leverdatum te ontvangen. Hopelijk kunnen we de mondmaskers midden mei verdelen. Wanneer we de exacte leverdatum kennen, zullen we deze communiceren. Daarnaast heeft ook de Nationale Veiligheidsraad beloofd om voor elke inwoner een herbruikbaar stoffen mondmasker en twee filters te voorzien die je kan gebruiken in een zelfgemaakt mondmasker. We hebben van de federale overheid nog geen verdere informatie over timing en verdeling ontvangen.

Wat kan je in afwachting al doen?

In afwachting van de huis-aan-huis verdeling kan je zelf aan de slag om mondmaskers te maken. Je vindt alle richtlijnen op www.maakjemondmasker.be. Vanaf vandaag mogen stoffen- en garenwinkels hun deuren openen om de nodige materialen te verkopen.

  • Mondmaskers naaien voor jezelf, je buren, familie, vrienden, …

Je kan mondmaskers maken om jezelf, je buren, familie, vrienden,… te voorzien van de nodige mondmaskers. Steek ze in de brievenbus met een leuk briefje. Probeer zeker ook mensen te helpen die moeilijk voor zichzelf een mondmasker kunnen maken.

  • Mondmaskers naaien voor ouderen, risicogroepen en mensen in armoede.

Je kan mondmaskers maken om Ravelse ouderen, risicogroepen en mensen in armoede te voorzien van de noodzakelijke mondmaskers. Het lokaal bestuur voorziet hiervoor pakketten met daarin de nodige stof en lintjes om mondmaskers te naaien. Je kan de pakketten aanvragen bij het gemeentehuis. Ben je klaar? We komen ze graag weer ophalen zodanig dat wij ze verder kunnen verdelen onder de ouderen, risicogroepen en mensen in armoede. Wil jij je steentje bijdragen en ben je gemotiveerd om mondmaskers te naaien voor anderen, neem dan contact op met het gemeentehuis via 014 65 67 04 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Het correct gebruik van mondmaskers is essentieel

We willen benadrukken dat mondmaskers van cruciaal belang zijn in de exitstrategie. Het correct gebruik van mondmaskers is evenwel essentieel voor de bescherming van jezelf en anderen. ‘Blijf in uw kot’ wordt ‘Bescherm jezelf buiten uw kot’. Neem de instructies met betrekking tot het dragen van een mondmasker zorgvuldig door. 

Hoe gebruik je een mondmasker 002 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren