onderschatting besmettingen april

In Ravels zijn volgens de gegevens die nu openbaar beschikbaar zijn via Sciensano kaarten en andere tabellen 38 coronabesmettingen bekend.

Dat dit cijfer niet zaligmakend is weten we ondertussen allemaal, het zijn enkel de besmettingen die bevestigd zijn door middel van testen in het ziekenhuis. Als we er even de cijfers van het WZC bijhalen die net bekend gemaakt zijn komen we tot een heel andere berekening.

Als we de kranten erop naslaan zijn deze cijfers ronduit belachelijk te noemen. Als we even het optelsommetje maken van de zonet geconfirmeerde aantallen komen we al snel op een totaal van 80 besmettingen in het WZC alleen. Als de officiële 38 cases dan het aantal is dat via het ziekenhuis is bevestigd, komen we pas tot een meer realistisch aantal. Indien deze al wel aan het aantal bevestigde besmettingen waren toegevoegd(?) zit het aantal toch nog altijd meer dan dubbel zo hoog.

We kunnen er daarom maar beter vanuit gaan dat woensdag een nieuwe verlenging van de ‘Mini’ lockdown zal worden aangekondigd tot minstens 11 mei zoals in Frankrijk gisterenavond werd aangekondigd door president Macron.

Of zoals zijne excellentie Marc van Ranst al aangaf: “De curve bepaalt niet hoe we ons moeten gedragen. Ons gedrag bepaalt de curve.“

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren