Walter Luyten bericht corona

Aan alle inwoners van Ravels, Weelde en Poppel.

Beste mensen,

De afgelopen maanden wordt het nieuws beheerst door berichten over het Coronavirus. Sinds de eerste besmetting in België op 3 februari 2020 werd geconstateerd, gaan de ontwikkelingen ook voor ons land in een razendsnel tempo.

Het aantal patiënten loopt op en het risico is levensgroot dat er straks geen zorg meer kan worden gegeven aan mensen die dat nodig hebben. Om dit te voorkomen nam de federale overheid afgelopen vrijdag drastische maatregelen en besloot de grenzen te sluiten voor alle niet-essentiële zaken. Gezien we een grensgemeente zijn, zijn we extra kwetsbaar vandaar dat sinds het weekend alle secundaire wegen naar Nederland hermetisch gesloten zijn. U kan in functie van werkverkeer nog naar Nederland via de N12 ( grensovergang Poppel) of N119 (grensovergang Weelde Statie)

Daarnaast geldt er een samenscholingsverbod en is er een algemene oproep om sociale contacten te verminderen en vooral kwetsbare mensen te ontzien (ouderen en personen met verminderde weerstand). Na het afkondigen van deze maatregelen zag ik de bezorgdheid bij de inwoners toenemen. Dat is heel begrijpelijk. Echter ik roep iedereen op om niet te gaan hamsteren. Houd ook op die manier rekening met elkaar.

De dienstverlening van de gemeente gaat zoveel mogelijk door. Echter de publieksbalies worden gesloten voor vrije inloop. Kom niet zomaar naar het gemeentehuis of het Sociaal Huis, maar neem eerst telefonisch contact op om te kijken of het noodzakelijk is dat u komt. Eveneens hebben we ons digitaal loket aangepast zodat vele vragen over het aanvragen van attesten via die weg kan opgelost worden. Op de website www.ravels.be vindt u het complete overzicht. Ik reken hiervoor op uw begrip.

 Als burgemeester realiseer ik me dat de maatregelen een enorme invloed hebben op het dagelijkse leven in onze dorpen. Maar het is tegelijkertijd mooi te zien dat hier onze kracht ligt. Zorgen en omzien naar mekaar zit in de genen van vele inwoners van Ravels. Ik zie dat terug in de sociale media. Het is precies wat we nu nodig hebben. Boodschappen meenemen voor iemand die zelf de deur niet uit kan of durft. Hiervoor werd een initiatief opgezet door het Sociaal Huis. Ben jij niet in staat om naar de supermarkt of apotheek te gaan en heb je geen familielid of buur om dit voor jou te doen? Neem contact op met het Sociaal Huis. Om deze poule van vrijwilligers nog verder uit te breiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers dus heb je nog wat tijd over stel je dan kandidaat.

Niet op bezoek gaan bij mensen met een kwetsbare gezondheid, maar wel een extra telefoontje doen. Wij moeten samenwerken opdat we zo goed mogelijk de epidemie doorkomen.

We hebben met een ernstige situatie te maken. Ik roep u daarom op om de adviezen heel serieus te nemen en de maatregelen strikt na te leven, maar blijf daarbij vooral omzien naar elkaar en jezelf!

Met vriendelijke groeten 
Walter Luyten

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren