winlkel veilig sm 

De regering blijft erop hameren, en wij treden de adviezen volmondig bij: blijf in uw kot.
Enkel boodschappen doen lijkt het enige te zijn waarvoor we nog buiten mogen komen.

Dat blijft natuurlijk ook nodig. Hoe loop je zo weinig mogelijk risico om besmet te geraken? We sommen het even voor jullie op.

We beginnen met het goede nieuws: Comeos, de sectorfederatie die de Belgische handel en diensten vertegenwoordigt, stelt dat de beperkingsregels (1 klant per vierkante meter) werken. ‘De rust is weergekeerd’, zegt woordvoerder Hans Cardyn. ‘Er wordt wat minder gehamsterd, de medewerkers hebben tijd om de rekken weer aan te vullen, zodat alles beschikbaar blijft voor iedereen.’

Toch blijft het belangrijk voor jezelf én de anderen om verstandig te winkelen. We geven een aantal tips mee.

1.     Winkelen doe je in deze tijden alleen
Nee, het is niet oké om met je kroost naar de supermarkt te gaan. Wie de kinderen niet alleen kan laten, heeft moeilijk de keuze natuurlijk. Maar als het kan: ga dan alleen. 

2.    Maak gebruik van een winkelkar
Sommige supermarkten raden een winkelkar af, maar dankzij de winkelkar zit er sowieso een meter afstand tussen jou en een andere klant. Supermarkten zijn ook begonnen met het aanbrengen van markeringen, om duidelijk te maken wat 1,5 meter is. Door een beperkt aantal klanten binnen te laten, is er sowieso meer ruimte.

3.    Raak alleen aan wat je meeneemt
Zeker voor groenten en fruit is dat aan te raden. Bij thuiskomst, na het handen wassen natuurlijk, was dan even je groenten en fruit voor je ze kookt of eet. Dat is altijd nodig, maar zeker nu. ‘Wij hebben alle maatregelen in samenspraak met Marc Van Ranst (viroloog van het wetenschappelijk comité, red.) genomen’, zegt Cardyn. ‘Vooral fysiek contact tussen mensen is te vermijden, maar dat in principe het virus niet of nauwelijks leefbaar is op voedsel, goed wassen is voldoende.’ Handschoen dragen om groenten te pakken, is dus niet nodig.

4.    Betaal elektronisch
Cash geld gaat door veel handen, je bankkaart blijft in jouw handen. Betaal daarom elektronisch.

5.    Respecteer de afstandsregels ook in de wachtrij
Sommige supermarkten brengen markeringen aan in de wachtrij. Elke anderhalve meter staat een kruis op de grond. Respecteer de richtlijnen van het warenhuis. Zijn die markeringen er niet, neem dan zelf voldoende afstand.

6.   Was bij thuiskomst je handen
Deze regel is niet nieuw, maar is zeker interessant na een supermarktbezoek. De handen wassen betekent een minimale overdracht van het virus naar je eigen leefomgeving. Raak vanaf dat je thuis vertrekt tot dat je weer thuis bent je gezicht ook niet aan.

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren