thermometer corona

Vanavond gaat onze burgemeester Walter Luyten,  samen met nog andere burgemeesters, nog overleggen met de gouverneur van de provincie Antwerpen over de richtlijnen en adviezen in verband met het indijking van de corona epidemie.

Daar zal ook de definitieve beslissing worden genomen over het al dan niet doorgaan van de hondenshow op Weelde Depot die volgend weekeinde zal doorgaan. Misschien komt in hetzelfde overleg ook wel de carnavalstoet die nu voor 5 april op het programma staat in het gedrang.

In Ravels hebben de organisatoren van de Eerste Communie ook beslist om de naamopgave van communicanten voor Ravels Centrum dat voor zaterdag was gepland is afgelast.

Zorgnet-Icuro vraagt bijkomende maatregelen voor woonzorgcentra zoals het WZC te Ravels.

Gisteren nam de Vlaamse overheid extra maatregelen om de bewoners in woonzorgcentra beter te beschermen tegen een mogelijke besmetting met het Corona-virus. Zo gaan vanaf morgen de lokale dienstencentra dicht, is bezoek van -16 jarigen niet meer toegelaten, is er geen extern bezoek meer toegelaten in de cafetaria’s, worden de bezoekuren beperkt en dienen bezoekers zich te registreren.

Vandaag zit de sector opnieuw samen met de minister en de administratie om eventuele bijkomende maatregelen te bespreken. Zorgnet-Icuro, de koepel van de social profit woonzorgcentra in Vlaanderen, is op dit moment vragende partij om de maatregelen nog te verscherpen. Meer bepaald vragen we dat de overheid zou beslissen om het bezoek nog strikter te reguleren.

“Met die maatregelen hopen we de bewoners van de woonzorgcentra maximaal te kunnen beschermen. We begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, maar zijn ervan overtuigd dat dit noodzakelijk is om de epidemie in te dijken, en een mogelijke overbelasting van het zorgpersoneel te vermijden. Overal zijn extra ontsmettings dispencers geplaatst en pancartes  die de regels duidelijk herhalen. Enkel de lokale activiteiten vinden doorgang”

Concreet worden alle activiteiten waaraan mensen deelnemen buiten het WZC opgeschort.

Zo zal er morgen bijvoorbeeld geen wafelbak doorgaan op de 1e verdieping en zal er ook geen zangrepetitie zijn van het koorke van Jos Leemans. Niet nodig om te vermelden dat het bezoek van de leerlingen van het 4e leerjaar is afgelast voor volgende week.

Later komen we nog terug met een  persbericht, speciaal gericht op het WZC Onze Lieve Vrouw van de Kempen.

Strengere aanpak in Nederland

Noord Brabant, net ten noorden van onze gemeente heeft tot op vandaag 223 mensen die besmet zijn met het corona virus. 

Alleen in Tilburg al zijn er 42 bekende gevallen en ook in Goirle zijn er meerdere mensen besmet waarvan één vrouw ook is overleden.

Als gevolg van deze overrompeling heeft de Nederlandse regering verregaande maatregelen genomen en worden evenementen in snel tempo afgelast, tot en met het amateurvoetbal toe. Het enige grote evenement dat voorlopig niet wordt afgelast is een mega ruitertornooi in de Brabanthallen te Den Bosch. Voor de beslissing om dit mega evenement met 60.000 bezoekers toch te laten doorgaan, zij het in schijven van 1.000 man per dagdeel maakte zo’n verontwaardiging los mij de mensen die zelfs omwille van een verkoudheid wordt aangeraden om thuis te blijven dat de beslissing deels is herroepen. Publiek zal niet aanwezig zijn bij Indoor Brabant.

vitamineC formule sinaasappelVITAMINE C

Een goede raad van iemand die het goed meent met onze senioren, maar ook de rest van onze mensen uit Ravels:
zorg ervoor dat je voldoende vitamine C neemt, het zou wel eens vitaal kunnen zijn binnenkort.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren