guldenakker goirle

Na het overlijden van een bejaarde vrouw die verbleef in een zorginstelling in Goirle komen we in een volgende fase.

Deze vrouw brengt de teller op drie overlijdens in de provincie Noord Brabant. De vrouw was een bewoonster van het WZC De Guldenakker en was vorige week als besmette persoon geïdentificeerd.

Inmiddels staat de teller van positief geteste personen in Goirle op 4.

Wat dit betekent voor onze gemeente, en in de eerste plaats met Poppel dat aan Noord Brabant grenst is nog niet helemaal duidelijk, want officieel houdt iedere instantie, behalve een bericht op e sociale media van de gemeente hier de lippen stijf op elkaar.

In heel de provincie Noord Brabant blijven scholen dicht, wordt aangeraden om thuis te blijven als er twijfels zijn over de gezondheid….. In Vlaanderen zijn we daar allemaal immuun voor want hier is vooralsnog niks aan de hand. Was uw handen en alles komt goed zegt men hier.

Onze Belgische viruskenner en griepminister Marc Van Ranst kondigde enkele weken geleden al aan dat het allemaal niet zo’n vaart ging lopen, de laatste dagen zien we enkel al aan de lichaamshouding van de brave man dat hij het iets te licht heeft ingeschat.

Hoewel België tot op vandaag “slechts” 239 geïdentificeerde gevallen op de teller heeft durven we daar toch en levensgroot vraagteken bij te plaatsen. Er werd wel bij vermeld dat in België in het weekend niet zoveel tests worden uitgevoerd, wat dat ook moge betekenen.

Feit is dat op een kleine 20 km van het centrum van onze gemeente twee woonzorgcentra voor ouderen zijn besmet, sportteams melden ook besmette ouders, zwembaden sluiten de deuren en de leraren die toch komen opdagen staan op vele plaatsen voor lege banken.

Paniekzaaierij of gezond verstand, wie zal het zeggen… maar vertel aub de waarheid?

Omdat in Noord Brabant de meeste besmettingen zijn vastgesteld is al vanaf vrijdag gevraagd aan Brabanders die de bekende ziekteverschijnselen vertonen om niet te komen werken en gewoon thuis uit te zieken.

Of men in Italië met een kanon op een mug schiet …. of niet, dat zal allemaal snel duidelijk worden.
Zelf hebben we toch al enkele voorzorgsmaatregelen genomen.

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren