folterzaak Poppel

Voor de correctionele rechtbank in Turnhout is het proces van start gegaan tegen dertien beklaagden uit Mol en Duffel, die betrokken waren bij een gruwelijke daad van ontvoering en zware foltering.

Het slachtoffer, een 37-jarige man, werd in februari vorig jaar zwaar toegetakeld aangetroffen door gemeentearbeiders in de Aa-vallei te Poppel.

De ontvoering vond plaats in de winter van 2023 in Eindhoven, waar het slachtoffer in een bestelwagen werd gesleurd door vijf verdachten die hem vertelden wat hem te wachten stond: slagen, foltering en uiteindelijk de dood. Hoewel de locatie aanvankelijk in Mol was, werd besloten om verder te rijden naar een loods in Wilrijk bij Antwerpen omwille van het risico op lawaai.

Het openbaar ministerie eist straffen tot 30 jaar voor de verdachten, die niet terugschrokken om een deel van zijn vinger af te snijden en het woord 'dief' in zijn voorhoofd te kerven. De man werd ook met een mes gestoken en zijn wonden werden overgoten met ammoniak. Dit alles was een wrede afrekening in het drugsmilieu, waar het slachtoffer beschuldigd werd van het stelen van 75 blokken cocaïne.

Livestream voor kijkers vanuit Spanje

Onder de beklaagden bevinden zich mensen uit verschillende gemeenten, waaronder Duffel, Lier, Dessel en Mol. Sommigen van hen werden vorig jaar in het buitenland gearresteerd, met name in Hongarije en Spanje. De gruwelijke daden werden zelfs door opdrachtgevers gevolgd via livestream vanuit Spanje.

De openbare aanklager eist straffen tot 30 jaar tegen de twee opdrachtgevers, terwijl zeven medebeklaagden celstraffen tot 25 jaar riskeren. Drie anderen worden geconfronteerd met een eis van 3 jaar gevangenisstraf. Hoewel correctionele rechtbanken normaal gesproken beperkt zijn tot een maximumstraf van 20 jaar, kunnen misdaden zoals foltering en mensonterende behandeling leiden tot verwijzing naar het Hof van Assisen, waar hogere straffen mogelijk zijn.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren