rechtbank turnhout

De 39 jarige BVDA uit Poppel riskeert een jaar gevangenisstraf en een fikse boete die kan oplopen tot zo maar even € 8.000.

En eigenlijk heeft hij het aan zichzelf te danken, omdat hij niet langer tegen de” radio trottoir” (lees: roddels) kon van de buurt.

Dealer of stevig gebruiker ?

BVDA woont in een chalet te Poppel en kwam zelf bij de politie langs omdat hij van het predicaat “drugdealer” af wou.

Volgens eigen zeggen werd hi in de buurt beschuldigd drugs te dealen, een beschuldiging die hij stellig ontkende toen hij in juni zijn beklag kwam doen op het politiekantoor.

Toen de politie hem echter fouilleerde bleek hij meer dan 10 gram weed op zak te hebben. “Voor eigen consumptie” verklaarde B.  maar in dat verhaal wou de politie niet  meegaan en onderzocht ook het chalet waar hij woonde. Wanneer ook daar bijna een halve kilogram cannabis werd gevonden vond de politie het welletjes. 

Volgens de openbare aanklager is 409 gram, de totale hoeveelheid cannabis die bij hem werd aangetroffen een te grote hoeveelheid om enkel als persoonlijk gebruik te worden bestempeld. Dit zijn eerder dealerhoeveelheden en zullen aldus worden behandeld. 

Ondertussen blijft BVDA beweren dat het allemaal voor eigen gebruik was, wat ook de roddeltantes mogen beweren. Hier en daar krijgt hij bijval van mensen die ervaring hebben blijkbaar en de hoeveelheden nog niet eens overdreven vinden. " Waarom zou dit niet voor eigen gebruik kunnen zijn. Heeft in de zomer 1 plant in zijn tuintje geplant. En als je een beetje weet hoe het juist werkt,kan je 800 - 1000 gram van 1 plant bekomen. Had beter bier gedeald,is legaal en niet dodelijk. Huishoudelijke ruzies met doden en verkeersslachtoffers die er met alcohol gebeuren is duizelingwekend." reageert iemand.... een kenner met ervaring blijkbaar.

Het vonnis van de rechter in Turnhout zal worden uitgesproken op 6 december. 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren