De 31-jarige Nederlander Bas H moet later dit jaar naar de correctionele rechtbank. Hij zal voor de politierechter in Turnhout moeten verschijnen in verband met het dodelijke ongeval dat in december 2011 in Weelde-Statie gebeurde. Toen reed hij twee meisjes aan die ter plaatse stierven, de hartsvriendinnen Dorien Vansprengel (19) en Joyce Baelemans (16).

H. wordt verdacht van het veroorzaken van het ongeval en van het plegen van vluchtmisdrijf. Nadat hij de meisjes op hun scooter had aangereden stopte hij naar eigen zeggen wel even omdat hij werd opgeschrikt door een knal, maar omdat hij verder niks op de weg zag liggen reed hij verder huiswaarts. Een analyse van een verkeerscamera bevestigde later trouwens dat de chauffeur inderdaad was gestopt en doorgereden.

De meisjes lagen echter langs de kant van de weg en overleefden de klap niet. Omdat op de plaats van het ongeval een nummerplaat werd teruggevonden kon de politie al vlug achter de identiteit van de chauffeur komen. De man werd uren na het ongeval meegenomen door de politie toen hij in zijn motorzaak in Gilze aan het werk was. Een alcoholtest had toen volgens de onderzoekers nog weinig nut gezien verder toch niet kon nagegaan worden of de man al dan niet gedronken had op het moment van de aanrijding.

Bas H. zat in Nederland twee weken in voorhechtenis, maar werd later weer vrijgelaten. Nadien werd hij alsnog door de Belgische politiediensten ondervraagd. Wanneer de zaak nu precies wordt voortgezet is nog niet bekend.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren