De rechtbank in Turnhout heeft Alfred H uit Ravels veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 18 met uitstel, en een geldboete van 412,50 euro. De herdershond van deze 79-jarige Nederlander beet vorige zomer, op 29 juli 2010 om precies te zijn, een 12-jarig fietsend meisje verscheidene keren.  De hond liep ter hoogte van de Blauwe Kei in Ravels nochtans aan een leiband, maar deze was volgens de politie veel te lang. Het meisje, dat eerst in haar onderbeen werd gebeten, zocht na de aanval bescherming bij Alfred H. De bejaarde man kon zijn huisdier echter niet in bedwang houden en het kind werd nogmaals gebeten, deze keer in haar arm.  Ze werd even later naar het ziekenhuis gebracht met serieuze verwondingen.

Burgemeester Walter Luyten liet direct na het voorval een lokaal buurtonderzoek uitvoeren door de politie. Daaruit bleek dat er in het verleden al vaker problemen waren geweest met de eigenaar en zijn herdershond. Zo werd ondermeer een ander hondje flink toegetakeld. Als gevolg van het onderzoek werd de hond vijf dagen later in een dierenasiel geplaatst.

Nu, ruim een jaar later, moest Alfred H zich komen verantwoorden bij de rechter. Hij werd veroordeeld voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen, en hem werd ook schuldig verzuim ten laste gelegd. Omstaanders verklaarden namelijk dat de man helemaal niet ingreep en zijn hond liet begaan. De rechter oordeelde dat H voldoende mogelijkheden had om zijn huisdier in te tomen. Gezien het bovendien niet om een alleenstaand feit ging kreeg de Nederlander dan ook een zware straf opgelegd.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren