De Tilburgse man en vrouw die vastzitten voor de moord op makelaar Gunther Haagen worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. De twee Nederlanders worden in België onder andere verdacht van moord en doodslag, zware mishandeling en ontvoering. Het parket heeft laten weten dat de verdachten, als ze in ons land veroordeeld worden, in Nederland hun straf mogen uitzitten.

De makelaar werd in oktober dood gevonden in een huis in Weelde. Vlak voor de moord had hij nog een afspraak met de twee Tilburgers en een derde verdachte om een huis te bezichtigen. De verdachten gingen na de moord naar het huis van de makelaar. Ze wisten niet dat hij nog bij zijn ouders woonde. Toen ze de ouders zagen, vertelden ze dat ze hun zoon ontvoerd hadden. Ze eisten 25.000 euro losgeld.

De derde verdachte, de eveneens uit Tilburg afkomstige 25-jarige Manuel V.V., werd in België aangehouden en zit sindsdien daar vast.

De twee andere Tilburgers, Marc V.D. (24) en Teuna V.D. (23) wilden niet uitgeleverd worden en tekenden bezwaar aan tegen het uitleveringsverzoek. De rechter heeft dat van tafel gewezen. De 24-jarige mannelijke verdachte pleitte dat hij onschuldig is en dat hij een alibi had voor de dag van de moord.

Volgens de rechter heeft de man geen consistente verklaringen afgelegd over de plaats waar hij zou zijn geweest. Daarom is zijn onschuld niet aangetoond met het alibi en gaat de uitlevering door.

Ook het bezwaar van de 23-jarige vrouw werd afgewezen omdat alle strafbare feiten zich in België hebben afgespeeld.

Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is, maar de vermoedelijke daders gingen er met de auto van de Belgische makelaar vandoor. Ze persten de ouders van het slachtoffer af en maakten een tweede auto buit. De onderzoekers vermoeden dat het om roofmoord gaat.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren