De Turnhoutse  onderzoeksrechter heeft Bas H., de betrokken chauffeur van het fatale ongeval in Weelde-Statie van twee december, opnieuw vrijgelaten onder strikte voorwaarden. De Nederlander kwam zich afgelopen donderdag vrijwillige melden bij de politie van Turnhout voor een verhoor, niks te vroeg volgens velen. Hij is meteen ook voor de onderzoeksrechter geleid, maar die heeft hem onder voorwaarden vrijgelaten. De dertigjarige motorhandelaar moet een sensibiliseringscursus verkeer volgen én hij moet meewerken aan het onderzoek. Hij moet later sowiezo nog voor de straf- of politierechter verschijnen om te horen welke straf hij verder zal krijgen.

Op de tweede dag van december overleden Dorien Vansprengel (19) en Joyce Baelemans (16) langs de Steenweg op Baarle-Hertog, ter hoogte van het kruispunt in Weelde-Statie. Ze waren bij het oversteken omver gekegeld door een lichte bestelwagen. De bestuurder daarvan pleegde vluchtmisdrijf, al verklaarde hijzelf eerst gestopt te zijn maar niks gezien te hebben. Daarna ging hij thuis gewoon slapen, hij woont al jaren even verderop langs dezelfde baan op Turnhouts grondgebied, om 's morgens te gaan werken in zijn bedrijf in Gilze. Daar werd hij even later opgepakt nadat bij het ongeval stukken van zijn wagen en een kenteken werden gevonden. 

Bas H. werd in Nederland aanvankelijk vastgehouden totdat een rechter zijn uitlevering naar ons land zou bezegelen. Kort voor Kerstmis liet de rechter in Amsterdam hem echter onder voorwaarden vrij nadat de vraag om zijn uitlevering vanuit het Turnhoutse parket was ingetrokken. De entourage van beide meisjes reageerde geschokt op die bekendmaking.

Afgelopen donderdag tot slot kwam Bas H op gesprek bij de Belgische politie.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren