vantigchelt
Paul Van Tigchelt wordt topman bij anti-terreurorgaan, OCAD
Paul Van Tigchelt (42), zoon van ex-bakker Van Tigchelt uit Weelde is de opvolger van André Vandoren (65) als topman van het OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging dat in ons land alle inlichtingen coördineert en analyseert.

Voor alle duidelijkheid.... Toen enkele weken geleden België op zijn kop stond bij het verhogen van de alarmfase van drie naar vier was het de topman van het OCAD die hiervoor verantwoordelijkheid draagt. Geen gewone "nine to five" job dus voor onze ex-Weeldenaar.

Weeldenaar stond al enige tijd op de shortlist van de bevoegde instanties.

Zijn naam circuleerde al een tijd en uit goede bron hadden we al kunnen vernemen dat hij op de shortlist van vier laatste kandidaten stond, maar nu is hij officieel aangeduid door de ministers Jan Jambon (N-VA) en Koen Geens (CD&V). Hij begint op 1 januari aan zijn nieuwe job.
Van Tigchelt is nu substituut-procureur-generaal in Antwerpen. Hij begon zijn carrière in 1998 als parketjurist en werd drie jaar later gerechtelijk stagiair.

Carrière bij het parket.

In 2003 werd hij adjunct-kabinetschef en woordvoerder van de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD). Tijdens die periode was hij als adjunct-directeur op de beleidscel nauw betrokken bij de oprichting van het OCAD.

In 2008 keerde Van Tigchelt terug naar het Antwerpse parket waar hij gespecialiseerd was in drugsdossiers. Hij was verantwoordelijk voor de bestrijding van de internationale en grootschalige drugshandel.

Beste score van experts

Daarnaast bekleedde Van Tigchelt ook jarenlang de functie van parketwoordvoerder. Vorig jaar legde hij de eed af als substituut-procureur-generaal, nadat hij door de hoge raad voor justitie was voorgedragen voor die functie.
De topman of -vrouw van het OCAD moet een magistraat zijn. Vier experts die aangesteld waren door Geens en Jambon besloten dat Van Tigchelt "op strategisch, analytisch, managing en communicatief vlak" het best scoorde, verduidelijkte minister Geens nog in de marge van de bijeengeroepen persconferentie.
Bron: de redactie

paul vantigchelt

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren