Albert Van_EemerenDe Turnhoutse raadkamer heeft de aanhouding van Albert Van Eemeren met drie maanden verlengd. Daarmee ging de rechter in op de vraag van de 64-jarige zelf. Die wil liefst van al in de cel blijven tot aan zijn proces. Vorig jaar op 21 november wurgde hij in Ravels zijn echtgenote en probeerde hij daarna zelfmoord te plegen. Toen dat mislukte belde hij de politie.

Albert Van Eemeren (64) en Annick Adriaenssens (56) woonden al negen jaar in een appartement aan de Weteringstraat in Ravels. De twee leken gelukkig met elkaar, ze waren rustige en gewone mensen. Maar de vrouw kwam zelden buiten. Ze leed al tien jaar aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Omdat haar gezondheid zo fel achteruit ging, had Van Eemeren naar eigen zeggen samen met zijn echtgenote beslist om samen uit het leven te stappen.

weteringstraat2Hij voegde op die bewuste dag daad bij het woord, wurgde haar eerst en nam vervolgens een grote dosis slaappillen om niet meer wakker te worden. Dat laatste gebeurde echter wel, zei het drie dagen later. Even overwoog hij een nieuwe zelfmoordpoging, maar uiteindelijk belde hij de politie om verhaal te doen.

Vier maanden na de feiten zit de verdachte nog steeds in voorarrest, deels ook door zijn eigen wil. Ook vorige week smeekte hij om langer in de cel te mogen blijven. Daar hij psychologisch en medisch begeleid en heeft hij nu als het ware een ideale job als gevangenis-bibliothecaris. Zelf begint hij ook stilaan te beseffen dat hij verder moet met zijn leven, hoe zwaar het ook is zonder zijn grote liefde.

Het onderzoek is trouwens bijna afgerond. Hieruit blijkt dat het verhaal van Van Eemeren ook klopt. Deskundigen verklaarden hem intussen ook volledig toerekeningsvatbaar. Eind juni verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren