Cannabis rechterDe correctionele rechtbank in Turnhout heeft vorige week de 51-jarige Ramazan C.en zijn twee zonen van 28 (Ibrahim C.) en 29 jaar (Veli C.) elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 37 maanden en een boete van 6.000 euro. De vader werd in april onderschept terwijl hij in het bezit was van een sporttas met daarin 42 kilogram cannabis. In totaal stonden zes personen van deze Nederlandse familie van Turkse afkomst  terecht voor het opzetten van twee cannabisplantages. De vader nam alle schuld op zich, maar ook zijn zonen kregen dus een straf.

In de nacht van 13 op 14 april liep het fout voor de cannabistelers. In de woning van Veli C. aan de Steenweg op Ravels in Oud-Turnhout was men bezig met de ontmanteling van een cannabisplantage toen de politie langskwam.  Bij de controle werden in de kelder van de woning 506 lege potten gevonden en in de auto van de vader vond men 42 kilogram hennep.

Nadien werd een huiszoeking uitgevoerd in de woning van Ibrahim C. aan de Singelstraat in Weelde. Op de zolder van deze huurwoning troffen de agenten een ontmantelde plantage aan en 476 lege potten. Zowel Ibrahim als zijn echtgenote beweerden echter niet te weten dat er drugs op de zolder werd gekweekt.

De rechter veroordeelde dus zowel de vader als zijn zonen, de twee echtgenotes van de zonen kregen een celstraf van 12 maanden met uitstel.

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren