Dave De Kock, de 25-jarige man die in 2008 in Weelde Statie de tweejarige peuter van zijn vriendin mishandelde met de dood tot gevolg, komt voorlopig niet vrij. Hij had daarvoor wel een verzoekschrift in, maar stootte op een "njet" van de rechter van de strafuitvoeringsrechtbank. Ook vorig jaar diende hij al een verzoek in tot voorwaardelijke invrijheidstelling, maar ook toen was het antwoord negatief. Ruim drie jaar geleden kreeg hij nog een celstraf voor tien jaar als gevolg van zijn wandaden.


deve de cocqDave De Cock kwam in het verleden al vaker in aanraking met het gerecht, hij had ondermeer drank- en drugproblemen, maar het hek ging helemaal van de dam toen hij de kleine Miguel zo hard sloeg dat deze enkele dagen later overleed. Miguel was het tweejarig zoontje van zijn toenmalige vriendin Sandra Verbeeck en haar ex Mike Van Kriekinge. Na een rechtzaak kreeg hij begin 2010 tien jaar gevangisstraf gevorderd. Sindsdien verblijft in een cel in Tilburg.
Elke gevangene kan na het uitzitten van 1/3 van zijn straf een voorlopige invrijheidstelling aanvragen, maar voor De Cock's verzoek werd al tweemaal een negatief advies gegeven. Volgens het gerecht was zijn dossier nog niet in orde. De zogenaamde "kinderdoder" die intussen zijn domicilie in Mortsel bij Antwerpen heeft kan nu pas volgend jaar een nieuw verzoek indienen. De eigenlijke vader van de kleine Miguel liet weten opgelucht te zijn dat de moordenaar van zijn kind nog in de cel blijft

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren